Friss hírek

Silverstone: Versenyt akarunk rendezni!

A Forma-1-es Brit Nagydíj szervezői nagyon bíznak abban, hogy júliusban meg tudják tartani versenyüket – az már eldőlt, hogy a versenypálya nem fog tudni nézőket fogadni.

A királykategória vezetősége hétfőn jelentette be, tervei szerint júliusban elrajtol a 2020-as világbajnoki sorozat. A bajnokság Ausztriában kezdődne, ezt követően Anglia felé venné az irányt a mezőny; mindkét helyszínen két futamot tartanának.

Az már biztos, hogy az első európai versenyeket nézők nélkül, zárt kapuk mögött tartják meg, ez pedig azt jelenti, hogy a helyszínek nem számíthatnak a jegybevételekre.

Hirdetés
 

Emiatt pedig fontos, hogy egy észszerű megállapodást kössenek a Forma-1 tulajdonosával, a Liberty Mediával.

Stuart Pringle, a silverstone-i pálya vezérigazgatója a The Guardian című lapnak nyilatkozva elárulta, folyamatos kapcsolatban vannak az F1 vezetőségével, hogy kidolgozzák, hogyan is tudnák megrendezni a július 19-re kiírt versenyz.

„Természetesen szeretnénk, ha lenne verseny. A kihívást az jelenti, hogy a helyzet még kibontakozóban van, dolgozunk a költségeken, a logisztikán, a bonyodalmakon” – mondta a szakember.

„Nem olyan egyszerű ez, mint rámondani, hogy igen vagy nem, vagy mondani egy összeget. Meg kell értenünk a probléma mértékét. Nagyon optimisták vagyunk, hogy segíteni tudunk a Forma-1-nek egy tisztességes szezon összerakásában – egy olyanban, amelyben komoly szerepet vállalhatunk.”

Bár a jegyértékesítésből nem származhat majd bevételük, Silverstone-ban azt remélik, így is kezelni tudják a koronavírus miatti krízist.

„Már korán alkalmaztuk a kényszerszabadságolást, hiszen be kellett zárnunk a boltot. Újra munkába kell állnunk, de úgy nem tehetjük meg, ha azt kockáztatjuk, hogy emberek halnak meg.”

„Támogatásra lesz szükségünk a bankunk részéről, de nem sok olyan üzlet van most, amelynek nincs szüksége erre, és támogatnak is minket ebben. Nagyon bízunk abban, hogy meg tudjuk oldani ezt, és csak vissza fog vetni minket egy kicsit.”

Úgy tudni, a Formula One Group várhatóan pénzügyi támogatást nyújt majd Silverstone-nak ahhoz, hogy megrendezzék a Brit Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!