Sokat vár új szimulátorától a McLaren - F1VILÁG.HU

Sokat vár új szimulátorától a McLaren

HIRDETÉS
Vadonatúj szimulátort épít wokingi központjában a McLaren Forma-1-es csapata, mely James Key technikai igazgató elmondása szerint „hatalmas kilövés” lesz elődjéhez képest.
Lando Norris, McLaren MCL34

A brit istálló idén a gyötrelmes évek után a 4. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt a három élcsapat mögött, a McLarennél azonban természetesen az élmezőnyben való szereplést tűzik ki célul.

A csapatnál Andreas Seidl kinevezése után idén is komoly átszervezések zajlottak, 2021-re pedig egy vadonatúj szélcsatornát is épít az istálló az új szimulátor mellett.

„Kaptunk egy új, versenyzői tudás alapú szimulátort. Hatalmas kilövés ez ahhoz képest, amit eddig használtunk” – mondta James Key technikai igazgató.

„Egy olyan projekt ez, melyben a McLaren régen úttörő volt. Ugyanakkor felismertük, hogy a világ továbblépett, és ez egy nagy projekt csapaton belül. Remélem, jövőre már rendelkezésünkre áll.”

A McLarennél egyébként jó ideje Oliver Turvery tevékenykedik a szimulátorban, nemrég pedig a Forma-2-ben versenyző Sergio Sette Camara, illetve a világ egyik legjobb gamere, Rudy van Buren is hozzájárult a munkához.

„Az új szimulátor teljesen új. Elég komoly dolog” – magyarázta Key.

„És persze minden tiszteletünk a jelenlegi szimulátorunknak, ami még mindig nagyon-nagyon hasznos eszköz, és teszi a dolgát. Hosszú ideje nagyon hatékony. De a technológia már túlfejlődött ezen, és talán más csapatok jobban megértették az első, vagy talán már a második generációs szimulátorok korlátait.”

„És ennek eredményeképpen a harmadik generáció már teljesen más, nagyon új és eltérő a technológia. Egy teljesen új kezdet ez a projekt. Jobban reprezentálja az autómodellt, gyorsabb a feldolgozása, több dimenziót adhatunk hozzá.”

„Az autó maga sokdimenziós. Ott van az aerotérkép: használtunk egy szettnyi görbét és egy felületet, most viszont több felület van, amik valahogy interakcióban vannak. Ugyanez igaz a gumikra, a motor bizonyos aspektusaira, illetve a felfüggesztésre.”

Hirdetés

„És azt gondolom, az összes csapat jobban érti, mit kell éreznie a versenyzőnek, mivel a szimulátorban nem tudsz g-erőket szimulálni. Jobb visszajelzéseket kell adni arról, hogy mit csinál az autó. Bizonyos esetekben a korábbi szimulátorok nagyon erősek voltak, máskor pedig gyengék. Ezeket a gyengeségeket orvosoljuk most, próbáljuk jobbá tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!