Sutil szerint túl sok a fizetős versenyző

Adrian Sutil szerint komoly változásokra van szükség a Forma-1-ben, elmondása szerint ugyanis őrület, bizonyos csapatok mennyi pénzt követelnek saját versenyzőiktől.


Adrian Sutil szerint komoly változásokra van szükség a Forma-1-ben, elmondása szerint ugyanis őrület, bizonyos csapatok mennyi pénzt követelnek saját versenyzőiktől.

A svájci kiscsapat jövőre a Marcus Ericsson – Felipe Nasr párosnak ad lehetőséget a Forma-1-ben, így Esteban Gutiérreznek és Sutilnak is távoznia kellett az istállótól.

A Sauber döntésében kétségkívül szerepet játszottak az anyagiak is, és bár Sutil elfogadja, hogy jó ideje így mennek a dolgok, véleménye szerint mára túlságosan is eldurvult a helyzet.

„Egyszerűen őrület, bizonyos versenyzőt mennyit fizetnek egy szezonért” – mondta a német.

„Ennek nem így kellene lennie. Ez mindig is problémát jelentett, és mindig is hasonló volt a helyzet. 20-30 évvel ezelőtt is voltak kiscsapatok, ahol meg kellett vásárolni az ülést. Ez soha nem fog megváltozni, de talán ki lehetne egy kicsit egyensúlyozni a helyzetet.”

„Emlékszem, amikor a Minardi és az Arrows még itt volt a Forma-1-ben, és többé-kevésbé azért profitot termeltek. Volt néhány versenyző komolyabb szponzori háttérrel, de nem ez volt a prioritás. Jó volna, ha ismét ilyen helyzet állna fenn, akkor talán újra sportnak nevezhetnénk ezt az egészet. Momentán nehéz megmondani, mi is ez valójában.”

Sutil azt mondja, miután több csapat is komoly anyagi gondokkal küzd, magától értetődő, hogy a Forma-1 szabályozásával is vannak problémák.

„Mindenekelőtt azt gondolom, néhány csapatnak egy kicsit jobban kellene végeznie a dolgát, hogy nyereséges legyen. Másfelől viszont talán a rendszerrel is vannak problémák.”

„Nem ismerem a részleteket, de néhány csapat bekerült a Forma-1-be, és aztán nyereséges tudott lenni. Szóval megoldható, vannak szponzoraik, együtt tudnak élni dolgokkal. Néhány csapatnak viszont nincsenek tehetős támogatóik, ezáltal pedig sokat küszködnek.”

„Én csak egy versenyző vagyok, nem tudom, miért ennyire kiegyensúlyozatlan az egész. De nem ilyennek kellene lennie, hiszen ez még továbbra is egy óriási sportág.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!