Szívesen látnák Vettelt a Forma-E-ben - F1VILÁG.HU

Szívesen látnák Vettelt a Forma-E-ben

Az elektromos formulaautós széria egyik korábbi bajnoka informálisan máris meghívta Sebastian Vettelt a sorozatba, amely jobban illeszkedne azokhoz a zöld üzenetekhez, amelyeket a német hirdet. De vajon vágyik még Vettel további versenyzésre?

A 35 éves pilóta a Magyar Nagydíj csütörtökjén közzétett bejelentésében azzal indokolta a Forma-1-ből való év végi visszavonulását, hogy több időt szeretne tölteni családjával, közelről figyelve gyerekei felcseperedését. Vettel egyelőre nem is adta jelét annak, hogy más sorozatokban való versenyzés iránt érdeklődne, Lucas di Grassi szerint azonban a Forma-E szívesen látná a németet.

Di Grassi 2010-ben a Virgin pilótájaként még az F1-ben is megfordult, az elektromos szériának pedig annak 2014-es indulása óta állandó tagja, a harmadik szezon bajnoka. A brazil maga is aktív hírnöke a megújuló energiaforrások használatának és az elektromos energiára való átállásnak, érzése szerint pedig ezen ügyek felkarolásában remek partnere lehetne Vettel, aki az F1-ben az utóbbi években szintén a fenntarthatóságot, a természet megóvásának fontosságát igyekszik beépíteni a rajongói köztudatba.

„Sokszor versenyeztünk egymás ellen korábban, különösen a Forma-3-ban, és remek lenne, ha itt is összecsaphatnánk. Úgy gondolom, az F1-ben a fenntarthatósággal kapcsolatos üzenetek nem sokat érnek, hiszen úgy próbálnak lebeszélni a fosszilis üzemanyagok használatáról, hogy közben az Aramco szponzorálja őket” – mutatott rá di Grassi a Mirror által idézett interjúban.

„Vettel az utóbbi pár évben egyre tudatosabban beszél a bolygónk állapotáról, és arról, hogy mit tehetnénk a jobbá tétele érdekében. A népszerűsége által jelentett platformot arra használja, hogy próbálja jobb hellyé tenni a világot. Szerintem nemes dolog tőle, hogy ezzel foglalkozik, hiszen azt is tehetné, hogy a visszavonulása után csak vesz egy hajót és azon üldögél valahol.”

A Forma-E-ben több korábbi F1-es pilóta is kipróbálta már magát, de az utóbbi években érkezők közül gyors sikereket sem a két év után kiszálló Felipe Massának, sem az ebben a szezonban érkező Antonio Giovinazzinak nem sikerült elérnie – az olasz az idei szezon egyetlen pont nélkül álló versenyzője.

„Megtiszteltetés lenne, ha nálunk versenyezne, de nem hiszem, hogy meg fog történni” – beszélt Di Grassi realistán Vettel esetleges érkezéséről. „A Forma-E közege nagyon más, még ha az új, Gen3-as szabályokkal jövőre mindenki a nulláról is indul, tehát tökéletes pillanat lenne a beszállásra. Biztos vagyok benne, hogy versenyképes is lenne, még ha időbe is telne, hiszen az FE egy különleges versenysorozat, ahol nagyon kevés edzés és teszt állt rendelkezésre a gyakorlásra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!