Távozik a McLarentől Pat Fry

Pat Fry (GB), Scuderia Ferrari. Hungaroring Circuit.
Fotó: Scuderia Ferrari
Sajtóhírek szerint távozik a McLaren Forma-1-es csapatától az istálló mérnökigazgatója, Pat Fry.

A szakember nyolcévnyi távollét után tavaly csatlakozott a brit istállóhoz, úgy tudni, rövid távú szerződéssel, a McLarennek ugyanis szüksége volt valakire addig, amíg a Toro Rossótól szerződtetett James Key munkához láthat.

Fry hozzájárult az idei, MCL34-es versenygép fejlesztéséhez is, Andrea Stella oldalán tevékenykedett az elmúlt időszakban.

Key nemrég munkába állt a McLarennél, a hírek szerint pedig Fry most épp felmondási szabadságát tölti. Azt nem tudni, hogy az 55 éves szakember kapott-e ajánlatot máshonnan.

Fry önéletrajza egyébként igazán meggyőző: 1987-ben a Benettonnál kezdett el dolgozni az F1-ben, ő volt Martin Brundle mérnöke, mielőtt 1993-ban csatlakozott a McLarenhez. Itt Mika Häkkinen és David Coulthard mérnökeként is tevékenykedett.

A páratlan években ő volt a csapat főmérnöke a versenyautók mellett – a McLaren ugyanis ekkoriban rotációs rendszert alkalmazott a pozíciót tekintve –, így ő felelt például a 2005-ös, a 2007-es, a 2009-es és a 2011-es versenyautók teljesítményéért is, bár aztán csatlakozott a Ferrarihoz, mielőtt utóbbi versenygép egyáltalán pályára gurult élesben.

A Ferrarinál helyettes technikai igazgatóként kezdett, majd a maranellói gárda technikai igazgatója lett. A 2014-es idény végén távozott, eltöltött kis időt a Manornál, a McLarenhez pedig tavaly szeptemberben csatlakozott újra.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS