Távozik a Renault F1 vezérigazgatója - F1VILÁG.HU

Távozik a Renault F1 vezérigazgatója

HIRDETÉS

Bob Bell lemondott vezérigazgatói pozíciójáról, és átadta feladatait Eric Boulliernek, aki ennek értelmében csapatvezetői teendői mellett ezt a szerepet is betölti a Renault F1 istállónál a jövőben.


Bob Bell lemondott vezérigazgatói pozíciójáról, és átadta feladatait Eric Boulliernek, aki ennek értelmében csapatvezetői teendői mellett ezt a szerepet is betölti a Renault F1 istállónál a jövőben.

Bell közel harminc éve van jelen a Forma-1-ben, 1982-ben mutatkozott be a sportágban, és 1997-ben csatlakozott az akkor még Benetton néven működő csapathoz.

Egy rövid időre átigazolt a Jordanhez, majd 2002-ben, mint technikai igazgató, visszatért a Renault-hoz.

Miután Flavio Briatore és Pat Symonds távozott a csapattól a szingapúri csalásügy miatt kinevezett csapatfőnökként tevékenykedett a tavalyi év végén, mielőtt még átadta volna pozícióját Boulliernek.

A Renault F1 többségi tulajdonosa, Gerard Lopez elismerően beszélt a szakemberről, aki hatalmas tapasztalatával és tudásával sokat segített abban, hogy a csapat feltámadjon az elmúlt évek gyengélkedése után.

„Köszönetet szeretnénk mondani Bob Bellnek, aki sokat tett azért, hogy a csapat sikeresen szerepeljen az idei évben, és segített abban, hogy zökkenőmentes legyen az átállás, miután a GenII Capital a Renault F1 istálló részvényesévé vált” – mondta a luxemburgi üzletember.

„Eric Boulliert bízzuk meg a vezérigazgatói feladatokkal, és biztosak vagyunk abban, hogy az ő vezetése alatt, sikerül elérnünk céljainkat.”

“Az idei szezon során felépítettük mindazt, ami ahhoz kell, hogy tovább tudjunk javítani teljesítményünkön, és úgy érezzük, hogy jó pozícióban várhatjuk az előttünk álló kihívásokat.”

Boullier elmondta, hogy véleménye szerint nem lesz problémája azzal, hogy összeegyeztesse két szerepkörét, és biztos abban, hogy csapata eredményesen fog szerepelni a szezon utolsó négy versenyén, illetve a következő idényben.

Hirdetés

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi volt a pontos oka Bell távozásának, ahogy arról sincs hír, hogy esetleg hol folytatja pályafutását. Az viszont biztos, hogy szakértelme és hatalmas tapasztalata bármelyik csapat számára vonzó lehet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!