Tévúton a Mercedes? Hamilton 1 másodperces hátrányról beszél - F1VILÁG.HU

Tévúton a Mercedes? Hamilton 1 másodperces hátrányról beszél

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint a Mercedes F1-es istállója a tavalyinál is nagyobb hátrányból kezdi a szezont, így rettentően nehéz évet jósolt a csapatának.
2022 Abu Dhabi Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A küzdelmes tavalyi szezont követően nagy reményekkel vágott neki az új Forma-1-es idénynek a Mercedes istállója, ám a Bahreini Nagydíjon eddig látottak alapján a csapat mintha egy arasznyit sem lépett volna előre az erősorrendben. A W14 névre keresztelt idei konstrukciójukkal a delfinezés problémáját már megoldották, a teljesítményük azonban messze elmarad az élmezőnyétől. Ez erős kontrasztban áll azzal, amit tavaly év végén láttunk tőlük.

A teszten már sejtettük, de nagy a hátrány. Én próbálok mindent beleadni, de most ez a helyzet, ezzel kell dolgoznunk” – fogalmazott Lewis Hamilton a szabadedzéseket követően.

Hamilton érthető módon nem boldog, hiszen a villanyfényben zajló második szabadedzésen mindössze a nyolcadik helyen zárt, hátránya 0,636 másodperc volt a leggyorsabb kört teljesítő Fernando Alonso mögött. Csapattársa, George Russell közel egy másodpercet kapott Alonsótól, és csak a tizenharmadik helyen végzett. Szerint egyelőre a verseny- és az egykörös tempó sem sorolható a W14 erősségei közé.

„Ezek szinte egyformák. Hosszú etapokon a Red Bullok egy másodperccel gyorsabbak voltak, szóval van még dolgunk” – árulta el a hétszeres világbajnok, aki kihangsúlyozta: holnapra senki ne várjon nagy javulást a Mercedestől.

Beállítások terén úgy érzem, ennél többet nem tudok kihozni belőle. Itt-ott még próbálunk csiszolni rajta, de itt ezredmásodpercekről van szó. A másodperces hátrányon nem fog segíteni. Mindenesetre megyünk tovább, az adatokat kielemezzük, és mindent megteszünk azért, hogy az éjszaka folyamán fejlődjünk.”

A pattogás égető problémáját a Mercedesnek az idei szezonra sikerült orvosolnia, a teljesítménybeli javulásuk azonban messze elmarad attól, amire a tél során számítottak.

„Azt hittem, a Ferrari a második, de hosszú etapon egészen közel vagyunk hozzájuk. Úgy tűnik, az Aston [Martin] a második, mi pedig a harmadik-negyedik helyen állunk. Szóval nagyjából ott vagyunk, ahol tavaly, ha nem távolabb. Ez mindenki számára nehéz. Szerintem egyikünk sem akar ilyen helyzetben lenni – nem is ezt érdemli a csapat, hiszen mindenki elszánt és keményen dolgozik” – magyarázta Hamilton, kihangsúlyozva: kemény évre számít, de hiszi, hogy idővel ledolgozzák a hátrányukat.

Így már nem is tűnik olyan extrémnek Valtteri Bottas jóslata

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!