Friss hírek

Már tilos biciklizni a pályabejáráson, de Leclerc sétálni se fog többé

Váratlan helyen szigorított a Forma-1 a versenyzők hétvégi ténykedésén: a Szaúd-arábiai Nagydíjtól kezdődően a szokásos csütörtöki pályabejárást már mindenki szigorúan csak gyalog teljesítheti, amit a pilóták egy része aligha fogadott kitörő lelkesedéssel.

A pályabejárások során egyre gyakoribb lett az elmúlt évek során, különösen a más elfoglaltságokkal is rendelkező versenyzők részéről, hogy nem gyalog mennek körbe a pályán, hogy csapattagjaik segítségével felmérjék a terepen az elmúlt év során végbement esetleges apró változásokat, hanem valamilyen kétkerekű járgánnyal teszik ezt meg. Gyakran voltak láthatók felvételek biciklivel vagy rollerrel közlekedő pilótákról, akik így próbálták spórolni a több mint egyórás gyaloglóidővel, illetve biztosak voltak abban, hogy semmi meglepetés nem várja őket, amikor pénteken az autóval is kihajtanak.

Nos, ennek a trendnek most vége, a FOM ugyanis a Bahreini Nagydíj hétvégéjén eljuttatott egy üzenetet a csapatokhoz, miszerint a pályabejárás elvégzéséhez ezentúl senki nem vehet igénybe semmiféle járművet. A Motorsport értesülései szerint ennek hátterében az áll, hogy a temérdek kétkerekű jármű révén egyre hektikusabbá, már-már balesetveszélyessé váltak a pályabejárások, különösen azokon a hétvégéken, amelyeken a Forma-2-es és a Forma-3-as mezőny is jelen van.

Hirdetés
 

Dzsiddában a pályabejárásra egy három és félórás intervallumot jelöltek ki csütörtökön helyi idő szerint 13 és 16:30 között, immár szigorúan járművek nélkül.

„Bármilyen közlekedési eszköz (kerékpár, elektromos kerékpár, roller, elektromos roller stb.) használata tilos a hétvégi programban feltűntetett pályabejárási időszak alatt. Kivételek nincsenek. A döntés az FIA-val egyetértésben született” – áll a FOM csapatokhoz eljuttatott üzenetében.

Mivel több versenyző számára is megszokott volt a kétkerekű közlekedés, biztosan sokan fognak még morogni a szabály miatt. Elsőként Charles Leclerc már meg is tette.

„Nem sétáltam körbe. És most, hogy előjöttek ezzel az újdonsággal, hogy többé nem mehetünk biciklivel, valószínűleg többé nem is fogtok engem látni a pályabejáráson. Majd csak megnézem a videókat!” – idézi a Motorsport a Ferrari pilótáját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!