Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Todt: Az F1 még nem térhet vissza a normális kerékvágásba 2021-ben

Hiába készült egy „sztenderd” naptár a 2021-es Forma-1-es idényre, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt azt mondja, a száguldó cirkusz világa még nem térhet vissza a megszokott kerékvágásba jövőre.

A 2020-as F1-es naptárat jelentősen módosítani kellett a koronavírus-járvány miatt: a szigorú intézkedéseknek köszönhetően végül 17 versenyt meg lehetett rendezni idén, a száguldó cirkusz pedig jövőre 23 futamra látogatna el.

A világbajnokság márciusban rajtol Ausztráliában, és bár az F1 vezetősége optimista, hogy hamarosan minden visszazökken a régi kerékvágásba, és a versenyeken nézőket is fogadhatnak majd, Jean Todt, az FIA elnöke kevésbé optimista.

A francia szakember szerint azt mondja, a koronavírus-járvány miatt nagyon rugalmasnak kell lenniük.

„A 2020-as egy nagyszerű idény volt, ahol rengeteg kreativitással találkoztunk” – mondta Todt. „Ki hitte volna egy éve, hogy 3 versenyünk lesz Olaszországban, és néhány pályán több futamot tartunk?”

„Próbáltuk alacsonyan tartani a koronavírusos esetek számát a motorsport világában, de sajnos még nincs vége. A szezon ugyan lezárult, de nem tudunk még tiszta lappal indulni, mivel a vírus és a korlátozások még jelen vannak.”

„A vakcina mindenki számára jól jön a világon, de lesznek potenciális változások a különféle naptárakban – nem csupán a Forma-1-es naptárban.”

„Véleményem szerint az év fele nem olyan lesz, mint amilyenre egy normál idényben számítanánk.”

A Forma-1 nemrég kinevezett új vezérigazgatója, Stefano Domenicali azt mondja, megpróbálják majd megfelelően kezelni a helyzetet, bármi is történjen 2021-ben.

„Amit most kiemelnék, hogy márciusban még senki sem gondolta, hogy lehetséges lesz a versenyzés” – mondta a szakember az Autosprint című lapnak.

„Azóta több mint 80 ezer tesztet végeztünk, és 79 ember lett pozitív. Ez 0,1 százalék – szinte semmi. Szóval, miközben egy olyan rendszerről beszélünk, amin persze javítani kell, ez egy olyan rendszer, ami lehetővé tette számunkra, hogy versenyezzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!