Toro Rosso: Szebb lesz idén a Halo, mint az eddig látottak - F1VILÁG.HU

Toro Rosso: Szebb lesz idén a Halo, mint az eddig látottak

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key azt mondja, a versenyautójukra felkelő Halo jobban fog majd kinézni, mint azok, mint amiket a Forma-1 csapatai az elmúlt évben teszteltek.

A fejvédő az idei évben már kötelezően használandó lesz az F1-es hétvégéken, habár a rajongóké mellett a versenyzők véleménye is megoszlik róla.

Bár a Halo egy sztenderd, külső cég által gyártott eszköz, a csapatok kaptak némi szabadságot a fejvédő integrálása kapcsán.

„Majd meglátjuk, hogy megy. Azt gondolom, az aerodinamikai elemekkel egy kicsit ’Forma-1-esebb’ lesz, mint azok az eszközök, amiket korábban láttunk” – mondta James Key, a Toro Rosso technikai igazgatója a RACER-nek.

„Vizuális szempontból egy kicsit finomabbak lesznek, a csapatoknak ugyanis volt idejük arra, hogy dolgozzanak egy kicsit az aerodinamika optimalizálásán.”

„De az az érzésem, hogy meg fogjuk szokni. Lesznek viták, és különböző vélemények róla, de szerintem meg fogjuk szokni, és hamarosan ismét a versenyzés miatt fogunk aggódni.”

A Toro Rosso autója egyébként már teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) töréstesztjeit – mely egyébként feltétele annak is, hogy az új modell részt vegyen az előszezoni teszteken –, Key pedig azt mondja, a Halo miatt mindez nagyobb kihívást jelentett.

„Két okból is keményebb volt. Az egyik, hogy most új tesztek vannak, és mindig vannak ismeretlen tényezők. Nincsenek olyan archív adatok, melyekre támaszkodni lehet egy olyan új és eltérő elem kapcsán, mint a Halo. Ráadásul nagyon kemény tesztek ezek. Elvégre ez egy nagyon robosztus keret a versenyző körül, és nagyon komoly terhelést kell kibírnia, hogy átmenjen.”

„Szóval az autótervezés kapcsán oda kellett figyelni arra, hogy megfeleljünk az új teszteknek és követelményeknek, és nyilván mindenki egy kicsit ideges volt először, de örömmel jelentem, hogy minden a tervek szerint ment.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!