További ellenőrzéseket végeznek a bakui pályán

Fotó: Pirelli
during the Gallagher Premiership match at Sandy Park, Exeter. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Sunday April 14, 2019. See PA story RUGBYU Exeter. Photo credit should read: Simon Galloway/PA Wire. RESTRICTIONS: Editorial use only. No commercial use.
További ellenőrzéseket folytatnak a bakui F1-es versenypályán, hogy megbizonyosodjanak róla, nem ismétlődhet meg az első szabadedzésen történt baleset.

George Russell, a Williams versenyzője az Azeri Nagydíj első szabadedzésén ráhajtott egy csatornafedélre, amely a szívóhatás következményeképp autója alatt felemelkedett, és szétroncsolta a padlólemezét

Az edzést megszakították, és nem is folytatták, megkezdték viszont a pálya ellenőrzését az FIA felügyelete mellett – az összes, kb. 300 csatornafedelet ellenőrizték, mielőtt folytatták volna a nap programját az F2-es időmérővel. 

A baleset vizsgálata során kiderült, a csatornafedél alsó rögzítése tört el, ez okozta az incidenst. 

A második szabadedzés helyi idő szerint 17 órakor kezdődött, és az este folyamán további ellenőrzéseket végeznek a pályán, hogy megbizonyosodjanak a biztonságról. Az FIA közleményében továbbá az áll, hogy „az FIA továbbra is szorosan együtt dolgozik a pályával, hogy biztosítsák az elvárt biztonsági előírásokat”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!