Trulli jövőre pontokért harcolna a Lotusszal

Bár a hivatalos bejelentésre még egy kicsit várni kell, minden jel arra utal, hogy változatlan versenyzői felállással kezdi meg a következő bajnokságot a Lotus Racing, legalábbis ez vehető ki Jarno Trulli szavaiból, aki már a pontszerzésről álmodozik.


Bár a hivatalos bejelentésre még egy kicsit várni kell, minden jel arra utal, hogy változatlan versenyzői felállással kezdi meg a következő bajnokságot a Lotus Racing, legalábbis ez vehető ki Jarno Trulli szavaiból, aki már a pontszerzésről álmodozik.

Csapattársához, Heikki Kovalainenhez hasonlóan, Trulli is mindig hangoztatta, hogy hosszú távon tervez az idei évben bemutatkozó alakulattal, jóllehet jelenleg is érvényben lévő szerződésük csak a bajnokság végéig köti őket munkaadójukhoz.

Hirdetés
 

A Lotus Racing a héten elmondta, hogy további két bejelentés várható a közeljövőben: az egyik vélhetően az lesz, hogy motorszerződést köt a Renault-val, a másik pedig az, hogy meghosszabbítja szerződését versenyzőivel.

Bár a hivatalos bejelentésre várni kell, Trulli legutóbbi nyilatkozatában utalást tett arra, hogy csapata változatlan felállással vág neki 2011-nek.

„Itt kell lennem, ahogy Heikkinek is, és ez hamarosan hivatalosan is megerősítésre kerül” – mondta az olasz versenyző az Autosportnak. „A csapat máson is dolgozik, de hamarosan lesz bejelentés.”

A Lotus a hét elején meglepett mindenkit, mikor bejelentette, hogy szerződést kötött a Red Bull Technology-val, melynek értelmében a Red Bull Racing által is használt sebességváltóval, és hidraulikus rendszerrel fog versenyezni a következő idénytől.

A hírek szerint napokon belül az is hivatalossá válik, hogy a csapat Renault motorokra vált, így Trulli magabiztosan várja a folytatást, hiszen úgy érzi, kezd minden a helyére kerülni ahhoz, hogy eredményesek legyenek 2011-ben.

„Azt mondhatom, hogy jól alakulnak a dolgok” – folytatta. „A tavalyi évhez képest sokkal jobban áll a szénánk. Szerintem jó irányba haladunk. Mikor a csapathoz csatlakoztam, folyamatosan azt hangoztattam, hogy az első év borzalmasan nehéz lesz.”

„Reálisan láttam az esélyeinket, és nem ringattam magam álomvilágba, amit jól tettem, mert pontosan olyan nehéz volt az idei évünk, mint amire számítottam.”

„Azonban az agyam már a következő idényen járt, tudtam, hogy minél előbb túl kell lennünk az idei szezonon, be kell gyűjtenünk az adatokat, megfelelően fel kell készülnünk, hogy a pontokért harcolhassunk jövőre.”

„Majd meglátjuk, mi lesz, de azt gondolom, ha sikerül mindent összeraknunk, a váltót, a motort, és ha egy megfelelő aerodinamikai fejlesztési tervvel rendelkezünk, akkor biztos vagyok abban, hogy a pontokért harcolhatunk, ami egy óriási eredmény lenne egy ilyen fiatal csapat számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!