Friss hírek

Trulli köszönetet mondott az FIA-nak

A Toyota olasz versenyzője, Jarno Trulli elégedettségének adott hangot az FIA döntését követően, miszerint visszakapta harmadik helyezését, amit még az Ausztrál Nagydíjon vettek el tőle.

A Toyota olasz versenyzője, Jarno Trulli elégedettségének adott hangot az FIA döntését követően, miszerint visszakapta harmadik helyezését, amit még az Ausztrál Nagydíjon vettek el tőle.

Hiába állhatott fel a dobogóra Melbourne-ben, Trulli néhány órával a futam után minden pontját elvesztette, ugyanis a stewardok szerint szabálytalanul előzte vissza Lewis Hamiltont a biztonsági autó mögött, így 25 mp-es időbüntetést kapott.

Ám azt követően, hogy újabb bizonyítékok előkerültek, a stewardok ismét összeültek, hogy újból meghallgassák a feleket, és átgondolják korábbi álláspontjukat.

A döntésre sem kellett sokat várni, az ítélet megszületett: Hamiltont diszkvalifikálták a szezonnyitóról, amiért félrevetette a stewardokat, és nem mondta el nyíltak, hogy a csapat utasítására engedte maga elé a harmadik helyét ezzel visszakapó Trullit Melbourne-ben.

“Boldog vagyok, mert az igazságot akartam, és örülök, hogy megkaptam” – mondta az olasz versenyző a riportereknek Sepangban. “Boldog vagyok magam, és a csapat miatt egyaránt. Köszönetet szeretnék mondani az FIA-nak, mert nem gyakran fordul elő olyan, hogy valamit újragondolnak.”

“Biztosan nagyon kemény volt nekik a dolog, de mindent megtettek azért, hogy megértsék, mi is történt valójában. Én mindig is őszinte voltam, és ez kifizetődött.”

A Toyota egyébként szerdán jelezte, hogy nem él a fellebbezés lehetőségével, mert nem számít pozitív végkimenetelre. Trulli megerősítette, csapatának semmi köze nincs a mai újratárgyaláshoz, sőt mi több, őket is meglepte, hogy az FIA beidézte az érintett feleket.

“Nem fellebbeztünk. Semmit nem tettünk, és nem kommentáltuk a történteket” – mondta az érintett. “Úgy gondolom, az FIA elég okos volt ahhoz, hogy megértse a helyzetet. Egy igen mozgalmas időszak volt számukra a futam vége, több baleset is történt, és most egy kicsivel több bizonyítékuk volt ebben az ügyben.”

“Ismét meg akartak hallgatni minket, ám azt nem tudom, miért változtatták meg akkori véleményüket, és miért nyitották meg az ügyet” – tette hozzá Trulli, aki ezzel felugrott a Brawn duója mögé a bajnokság harmadik helyére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!