Friss hírek

Trulli reálisan látja a Lotus jövő évi esélyeit

A Lotus újdonsült versenyzője, Jarno Trulli úgy gondolja, hogy a földön kell járniuk első évükben, és majd csak azután kezdhetnek el a pontszerzésen, illetve a futamgyőzelmeken gondolkodni, ha már folyamatosan a többi újonc csapat előtt végeznek a versenyeken.

A Lotus újdonsült versenyzője, Jarno Trulli úgy gondolja, hogy a földön kell járniuk első évükben, és majd csak azután kezdhetnek el a pontszerzésen, illetve a futamgyőzelmeken gondolkodni, ha már folyamatosan a többi újonc csapat előtt végeznek a versenyeken.

A Lotus F1 Racing hétfőn erősítette meg, hogy a Jarno Trulli – Heikki Kovalainen párossal vág neki a jövő évnek a Forma-1-ben.

Trulli az elmúlt négy évet a Toyota istállónál töltötte, ám miután a japán cég bejelentette kivonulását a sportágból, elvesztette állását, így került végül a maláj támogatást élvező új Lotus alakulathoz.

Bár a csapat vezetője, Tony Fernanders és technikai igazgatója, Mike Gascoyne is optimistán nyilatkozott a jövő évvel kapcsolatban, Trulli figyelmeztetett, hogy a sikerek nem jönnek egyik pillanatról a másikra, mindenért meg kell majd küzdeniük 2010-ben.

“Reális célokat kell kitűznünk magunk elé az első évben” – mondta az olasz versenyző a mai bemutatón Kuala Lumpurban. “Egyike vagyunk az új csapatoknak, így először bizonyítani kell magunknak, és ki kell vívnunk a tiszteletet a paddock-ban.”

“Mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy mi legyünk a legjobb újonc csapat jövőre, és majd meglátjuk, mekkora a különbség köztünk és a többiek között. Csak ezt követően érthetjük meg, hogy milyen előrelépésre van szükségünk a szezon közben.”

Trulli azonban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az új pontrendszernek köszönhetően, miszerint a jövő évtől az első tíz helyezettet jutalmazzák, sikerül pontot szerezniük, jóllehet figyelmeztetett, hogy erre a szezon második feléig biztosan várniuk kell.

Miközben a több három újonc már májusban indulási jogot kapott a következő idényre, és azóta keményen készülhetett, a Lotus csak szeptemberben, a BMW kivonulását követően tudta meg, hogy indulhat jövőre.

Trulli azonban nem gondolja, hogy emiatt hátrányból indulnának, ugyanis az eddig látottak alapján biztos abban, hogy mindenük megvan ahhoz, hogy sikeresek legyenek rögtön első évükben, különösen azért, mert jól ismeri Mike Gascoyne technikai igazgatót.

“Az eddig látottak alapján magabiztos vagyok, mert úgy gondolom, hogy a csapat hozzáállása kiváló, és profi módon dolgoznak” – folytatta a 35 éves pilóta. “Természetesen a támogatók sikereket és eredményeket akarnak, de mindenki tudja, hogy ez időbe fog telni.”

“Egyértelmű, hogy minden eszközünk és kapacitásunk megvan ahhoz, hogy jó munkát végezzünk. Nagyon jól ismerem Mike-ot (akivel a Renault-nál és a Toyotánál is együtt dolgozott), és technikai fronton abszolút megbízom benne.”

Trulli végül azt is hozzátette, hogy örül annak, hogy Kovalainen mellett versenyezhet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Trulli reálisan látja a Lotus jövő évi esélyeit
Fellebbez és Vettel kizárásának felülvizsgálatát kéri az Aston Martin!
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!