Friss hírek

Új időpontot szeretnének az Ausztrál Nagydíj szervezői

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj promótere, Andrew Westacott azt szeretné, ha a most hétvégén elmaradt versenyt egy későbbi időben pótolni tudnák.

A száguldó cirkusz mezőnye elutazott Melbourne-be, ám végül törölték a versenyt, miután a McLaren egyik csapattagja koronavírussal fertőződött meg, a brit istálló pedig visszalépett a szerepléstől.

A Forma-1 vezetősége ezt követően bejelentette, a melbourne-i és sanghaji versenyek után a bahreini és a vietnámi futamokat is elnapolja, a szezon kezdetére pedig átmenetileg a május végét jelölte meg.

Hirdetés
 

A királykategória tisztviselői a csapatokkal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen most azon fáradoznak, hogy összeállítsák az új versenynaptárat 2020-ra.

Amikor az Australian Grand Prix Corporation (AGPC) vezérigazgatóját, Andrew Westacottot nemrég arról kérdezték, végleg sutba dobták-e az Ausztrál Nagydíjat az idei évre, a szakember kifejtette, szándékosan használták a „törlés” szót a bejelentéskor: „Fontos megemlíteni, hogy a „törlés” szót használtuk a dolog azonnali időzítése miatt.”

„Meg kellett bizonyosodnunk arról, hogy azok a rajongók, akik itt voltak Melbourne-ben – közülük sokan a kapuknál –, tudjanak arról, hogy nem halasztásról van szó, és ne keltsük azt a benyomást, hogy órákkal, vagy napokkal eltoljuk az eseményt.”

„Szóval a „törlés” szót szándékosan használtuk.”

Westacott azt mondja, tárgyalásokba kezdenek az F1 vezetőségével arról, hogy egy új dátumot találjanak a versenynek.

„A Forma-1 világában megtanultam, hogy soha ne mondd, hogy soha! Nyilvánvalóan itt és most dolgoztunk Chase Carey-vel, az FIA-val és a Forma-1-gyel. Dolgozni fogunk az ügyön, de még nem kezdtünk el a jövőn gondolkodni. De teljesen normális, hogy az egyeztetések meg fognak kezdődni.”

Westacott mindazonáltal hozzátette, mivel félig-meddig utcai pályáról van szó, nem tudják hónapokig fenntartani a körülményeket.

„Nem hagyhatjuk így hónapokra. Az egyik dolog, amit nagyon tiszteletben tartunk, hogy vannak sportesemények itt. Elismerjük, hogy az egyik kiváltságunk, hogy elfoglalhatjuk ezt a csodálatos parkot itt Melbourne-ben, szóval minimalizálni akarjuk az építkezés és bontás hatásait.”

„Nyilván most változik a módja annak, hogy lebontjuk a pályát, és esetleg újraépítjük, de nem hagyhatjuk itt napokra, vagy hetekre. Szóval feltehetően lebontjuk és eltávolítjuk az infrastruktúrát és visszaadjuk az Albert Park sportklubjainak és Melbourne-nek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Új időpontot szeretnének az Ausztrál Nagydíj szervezői
Verstappen reméli, lesznek még könnyű világbajnoki győzelmei
A Ferrari vezérigazgatója elégedetlen az F1-es csapat idei eredményével
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!