Újabb részletek az F1-es sprintfutamokról - F1VILÁG.HU

Újabb részletek az F1-es sprintfutamokról

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, a sprintfutamokon győzelmeket szerző versenyzőket úgy jegyszik majd a statisztikákban, mint akik rajtelsőséget szereztek a nagydíjhétvégéken.

Az idei szezonban összesen három versenyhelyszínen módosított formátum szerint versenyez majd az F1 mezőnye: Silverstone-ban, Monzában, és várhatóan Interlagosban is sprintfutam váltja majd a hagyományos időmérő edzést. A rövid szombatin versenyen győzelmet szerző pilóta rajtolhat majd az élről a vasárnapi futamon.

A sprintfutam rajtsorrendjéről egy péntek időmérő edzés dönt majd, Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója pedig elárulta, valójában a szombati futamon győztes versenyző kerül majd be pole pozíciósként a történelemkönyvekbe.

 

„Lehet, hogy korrigálnom kell, amit korábban mondtam, mert kezdetben azt gondoltuk, hogy a pénteki időmérő győztese lesz majd az. De az FIA-val folytatott egyeztetések alapján úgy érzik, hogy a pole pozíció cím annak a srácnak jár, aki a vasárnapi versenyen a rajtrács élén áll majd” – fogalmazott Brawn.

„Szóval az, aki megnyeri a sprintfutamot, és az első helyen lesz a rajtrácson vasárnap. És ezt a pole-ok számához írjuk majd, hiszen sprintidőmérőről beszélünk. Ez az egyik oka, hogy az FIA így döntött, tehát a vasárnapi verseny maradjon a verseny, és így nem faljuk fel a nagydíjunkat.”

Brawn beszélt arról is, hogy a szombati versenyek előtti és utáni procedúra nem olyan lesz, mint egy szokványos versenyen – nem lesz például dobogós ceremónia sem.

„Próbálunk egy kis új ízt csempészni ebbe. Szóval rövidebb felvezetés lesz a rajtrács előtt, nem lesz versenyzői parádé, arra viszont lesz mód, hogy interjúk készüljenek a versenyzőkkel a rajtrácson.”

„És van néhány érdekesség, amit ki szeretnénk próbálni a futam után, röviden, tömören. Nem lesz dobogó, inkább olyan lesz, mint egy időmérő, mert szeretnénk megtartani a dobogót a vasárnapi fő eseménynek. De van néhány újdonság, amit jó lesz kipróbálni a sprintfutamokra.”

A Forma-1 sportigazgatója kifejtette, fontosnak tartja, hogy a rajongók megértsék, hogyan működik majd egy sprintfutamos hétvége.

„Igazi versengés lesz pénteken, és egy újfajta versengés szombaton, és mindez a vasárnapi nagydíjon teljesedik ki. Szóval nem gondolom, hogy felzabáljuk majd ezzel a vasárnapi verseny. Mindez hozzáadott érték, hozzátesz az egész hétvégéhez.”

„Jó ideje itt vagyok már a sportban, és azt gondolom, nem ártunk a Forma-1-nek azzal, ahogy feltérképezzük ezt a lehetőséget. És a második, vagy a harmadik alkalom után már világos lesz, hogy mennyire sikeres, és mennyire jött be a rajongóknak.”

„Lesznek új grafikák, sokat dolgozunk majd a közösségi médiában is a következő hetekben, vagy 10 napban. Szóval elmagyarázzuk a rajongóknak, miről szól ez az egész, hogy amikor elérkezünk a silverstone-i hétvégéhez, tudják, hogy mi folyik itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Újabb részletek az F1-es sprintfutamokról
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!