Friss hírek

Vad pletyka: Wolff és Stroll felvásárolják a Mercedest?

Meglehetősen vad pletyka látott napvilágot a minap a Mercedes Forma-1-es jövője kapcsán – egy veterán német újságíró szerint az istállót felvásárolhatja Toto Wolff, valamint Lawrence Stroll.

Mindezt Ralf Bach állítja, aki saját weboldalán számolt be arról, Wolff kezdetben a Liberty Mediával tárgyalt arról, hogy átvegye Chase Carey helyét – az ezzel kapcsolatos hírekre reagálva azonban a Ferrari rögtön jelezte, megvétóznák a dolgot, ha a szakember nem töltene el legalább 3 éves felmondási időt a Mercedestől való távozás után.

Wolff állítólag ekkor kezdett el azon gondolkodni, hogy a Racing Point tulajdonosával, Lawrence Stroll-lal együttműködve átveszi a Mercedes F1-es csapatát.

Stroll – kinek fia, Lance jelenleg is a Racing Point pilótája – nemrég azzal került a címlapokra, hogy állítólag 260 millió dollárért felvásárolná az Aston Martint, így a Racing Point 2021-től a brit autógyártó nevén folytathatná F1-es szereplését.

Ralf Bach állítása szerint viszont Stroll és Wolff már azon dolgoznak, hogy a Mercedes F1-es csapatából faragnak valahogy Aston Martint.

„Toto fel akar készülni arra, ha a Mercedes esetleg lelép az F1-ből, és csak motorgyártóként marad” – ezt Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi teljhatalmú ura nyilatkozta.

„Már eleve furcsa az a tény, hogy a Mercedes még nem írta alá a 2021-től érvényes Concorde-egyezményt. De miért is költene a Mercedes ennyi pénzt, amikor már mindent megnyertek? Ami az imázst illeti, a vállalatnál teljesen elégedettek a hibrid motorok marketingjével.”

Az Aston Martin egyébként jelenleg a Red Bull F1-es csapatának névadó szponzoraként van jelen a királykategóriában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!