Friss hírek

Változhat az F1-es tesztek helyszíne és időpontja!

A legfrissebb sajtóhírek szerint az évadnyitó Ausztrál Nagydíj elhalasztásával a Forma-1-es csapatok előszezoni tesztjének időpontja és helyszíne is módosulhat.

Ahogyan arról az F1Világ.hu nemrég beszámolt, a legfrissebb hírek szerint egyre biztosabb, hogy március 21-én nem tudják megtartani a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat Melbourne-ben. A versenyt egy későbbi időpontra halaszthatják – az ezzel kapcsolatos egyeztetések már folyamatban vannak.

A 2021. évi Forma-1-es világbajnokság így csak március 28-án, Bahreinben rajtolhat el, a későbbi kezdés miatt pedig úgy hírlik, az előszezoni tesztek lebonyolítása is megváltozik.

Olasz médiajelentések szerint a Forma-1 csapatai most azt szeretnék, ha az idényt megelőző 3 tesztnapot nem Barcelonában, hanem a szezonnyitónak otthont adó szahíri versenypályán tartanák meg. A téli tesztprogramot a jelenlegi tervek szerint március 2-4. között rendeznék a katalán fővárosban, ám úgy tudni, a helyszín mellett az időpont is változhat: a háromnapos gyakorlást március 12-14. között tarthatják.

Korábban egyébként már szó volt arról, hogy a téli teszteket Bahreinben rendezzék, akkor azonban a csapatok elutasították az ötletet, mivel a szahíri gyakorlás után, még a melbourne-i idénynyitó előtt vissza kellett volna térniük főhadiszállásaikra. Mivel az Ausztrál Nagydíjat jó eséllyel elnapolják, a később esedékes bahreini teszt után már nem lenne szükség arra, hogy a csapatok hazautazzanak az évadnyitó futamot megelőzően.

A bahreini teszt mellett szólnak egyébként a kedvezőbb időjárási körülmények is: bár a barcelonai pálya az esetek többségében alkalmas a téli tesztek lebonyolítására, Bahreinben azért sokkal jobbak a feltételek, nem kell hótól, esőtőtől és hűvös időjárástól tartani.

Mivel idén már csak 3 tesztnap áll a csapatok rendelkezésére, ez rendkívül fontos tényező lehet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!