„Folynak az egyeztetések” az Ausztrál Nagydíj új időpontjáról - F1VILÁG.HU

„Folynak az egyeztetések” az Ausztrál Nagydíj új időpontjáról

HIRDETÉS
Folynak az egyeztetések arról, mikor lehetne megtartani 2021-ben a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat – a versenyt március 21-re tervezték, a koronavírus-járvány miatt azonban egyre biztosabb, hogy nem Melbourne-ben rendezik a száguldó cirkusz szezonnyitóját.
MELBOURNE GRAND PRIX CIRCUIT, AUSTRALIA - MARCH 13: The grid during the Australian GP at Melbourne Grand Prix Circuit on March 13, 2019 in Melbourne Grand Prix Circuit, Australia. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Ausztráliában továbbra is szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben a járvány megfékezése céljából, a legfrissebb médiajelentések szerint pedig nagy a valószínűsége annak, hogy a március 21-re tervezett Ausztrál Nagydíjat emiatt nem tudják megrendezni. Ebben az esetben az F1-es idény egy héttel később, Bahreinben kezdődhet el.

Victoria állam szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva kedden megerősítette, folynak az egyeztetések a verseny elnapolásáról.

„Az Australian Grand Prix Corporation, a kormány, valamint a Formula One Management között folyamatban vannak az egyeztetések a 2021-es Forma-1-es versenynaptárral kapcsolatban” – fogalmazott a szóvivője.

„Az egyeztetések során a kormány továbbra is a közegészségügyi szempontokat helyezi előtérbe, miközben igyekszik megvédeni a legfőbb eseményeket.”

A Reuters szerint a versenyrendező Australian Grand Prix Corporation is lemondott már a március 21-i versenyrendezésről.

„További részleteket az összes féllel kötött végleges megállapodás után nyújtunk a következő hetekben” – áll az AGPC közleményében.

Az Ausztrál Nagydíjra egyébként még nem kezdték meg a jegyértékesítést.

2021-ben rekordszámú, 23 versenyt rendeznének a Forma-1-ben, a száguldó cirkusz által közzétett versenynaptárat ide kattintva nézheted meg.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!