Vannak még gondok a Mercedes 2021-es motorjával - F1VILÁG.HU

Vannak még gondok a Mercedes 2021-es motorjával

A Mercedes Forma-1-es csapatánál azt mondják, a 2021-es idényre készülve vannak problémák V6-os erőforrásukkal, ám biztosak benne, az idénykezdetre orvosolni fogják ezeket.

A német istálló 8. világbajnoki címére hajt 2021-ben, miután az elmúlt években domináltak a hibrid érában.

A Mercedes gőzerővel készül a 2021-es idényre, a téli időszak viszont nem telik simán: Hywel Thomas, az istálló motorfőnöke elárulta, vannak problémáik.

„Van néhány problémánk az erőforrásokkal” – mondta a szakember. „Tudjuk, hogy vannak gondjaink, de rengeteg tervünk van arra, hogy megoldjuk ezeket a problémákat. Meggyőződésem, hogy minden készen fog állni az első versenyre.”

Nem ez az első alkalom, hogy a Mercedes kihívásokkal találja szemben magát: egy éve az akkori motorfőnök, Andy Cowell ugyancsak problémákról számolt be télen, és bár a teszteken voltak is megbízhatósági problémák, a csapatnak volt ideje orvosolni ezeket, hiszen a világbajnokság csak júliusban kezdődött el.

A Mercedesnél jelenleg a 2021-es motorok gyártása zajlik, az első erőforrásokat pedig a partnercsapatok már meg is kapták. Mindeközben folyamatosan zajlanak a próbapados tesztek, az idei korlátozások miatt azonban nincs könnyű dolguk.

„Az idei évre a nyakunkba akasztottak még néhány extra dolog. Ez az első tél, hogy reagálnunk kellett a szabályváltozásokra, mivel korlátozták a próbapados üzemórák számát” – magyarázta Thomas.

„Mindez azt jelenti, hogy minden egyes próbapados menet számít, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy produktívak vagyunk, és minden egyes órában tanulunk a motorteljesítményről, illetve a megbízhatóságról.”

„És ez az első tél, hogy mindössze egyetlen fejlesztéssel készülünk a teljes idényre. Szóval már az első erőforrásba bele kell raknunk minden teljesítményt. A korábbi idények során különféle csomagokra oszthattuk ezt fel, minden egyes bevezetett erőforráshoz.”

„Szóval ezekkel a kihívásokkal mindent bele kell adnunk az első versenyig, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megbízható lesz a csomag.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!