Végleg otthagyta az FIA-t Michael Masi - F1VILÁG.HU

Végleg otthagyta az FIA-t Michael Masi

Végérvényesen távozott a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) a korábbi Forma-1-es versenyigazgató, Michael Masi – erősítette meg a sportot irányító testület kedden.

A szakember még 2019 elején vette át a versenyigazgatói teendőket Charlie Whiting halála után, és egészen a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjig ő felelt a Forma-1-es versenyek lebonyolításáért. Posztjáról idén januárban menesztették, miután az FIA belső vizsgálata feltárta, több hibát is elkövetett a 2021-es szezonjárón, ahol Max Verstappen az utolsó körben előzte meg Lewis Hamiltont, megszerezve ezzel a világbajnoki címet.

Bár hetekkel ezelőtt még annak lehetősége is felmerült, hogy Masi újra F1-es szerepkört kaphat, az FIA kedden bejelentette, az ausztrál szakember távozik a szövetségtől.

„Az FIA megerősíti, hogy Michael Masi úgy döntött, távozik az FIA-tól, és visszatér Ausztráliába, hogy közelebb legyen családjához, és új kihívások után néz” – áll a rövid kommünikében. „Három éven át volt az FIA Forma-1-es versenyigazgatója és biztonsági delegáltja Charlie Whiting 2019-es váratlan halálát követően, számos feladatot látott el, profin és eltökélten. Az FIA köszöni az elkötelezettségét, és a legjobbakat kívánja neki a jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!