Hamiltonék állítólag kiakadtak azon, hogy Masi visszatérhet a Forma-1-be - F1VILÁG.HU

Hamiltonék állítólag kiakadtak azon, hogy Masi visszatérhet a Forma-1-be

HIRDETÉS
A Daily Mail című brit lap értesülései szerint „megdöbbenve” fogadta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed ben Sulayem legutóbbi nyilatkozatát Lewis Hamilton és a Mercedes Forma-1-es csapata, miután a szakember nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az év elején menesztett Michael Masi visszatér a száguldó cirkuszba.
2020 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - Steve Etherington Toto Wolff Lewis Hamilton Mercedes

Masit a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon történtek után menesztették a versenyigazgatói posztról, feladatait pedig Niels Wittich és Eduardo Freitas vették át. Bár már akkor tudni lehetett, Masi nem került ki az FIA kötelékéből, mindezidág fel sem merült, hogy a Forma-1-en belül kaphat újból feladatokat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) decemberben megválasztott új elnöke, Mohammed ben Sulayem azonban kijelentette, ő legalább három versenyigazgatóval szeretne nekivágni a 2023-as F1-es idénynek, ami pedig Masit illeti, „nyitott mindenre”.

„Nem szabadultam meg Michaeltől. Túl volt terhelve, ő volt a biztonsági delegált, és a versenyigazgató is. Elkövetett egy hibát. Nem arról van szó, hogy azt mondtuk, hogy ennyi volt Masinak az FIA-nál” – mondta az elnök a Daily Mail című lapnak. „Ilyet én nem csinálok. Még azokat az embereket is megölelem, akik nem rám szavaztak. Mi nem egyénekben gondolkodunk, hanem magára a működésre.”

„Nem ismerem olyan jól Michaelt. A menesztésével kapcsolatos döntést a Motorsport Világtanács hozta meg. Egy emberi hibát követett el. Két napja beszéltem vele. Nincs személyes problémám vele. Én nem gyűlölök senkit.”

„Michael itt van, és használhatjuk is. Nem mondtam egy szóval sem, hogy megszabadulunk tőle. Azt mondtam, hogy használhatjuk őt. Nyitottak vagyunk mindenre. A struktúránk szervezetileg volt rossz. És bár két új versenyigazgatót hoztunk, nem mondanám, hogy mindent megoldottunk. Ki kell takarítanunk a portánkon.”

„Nem úgy megy, hogy az ember bemegy egy szupermarketbe, és kér még néhány versenybírót. Határozott, tisztességes és toleráns emberekre van szükség. Gondolok például ralinavigátorokra, akik komoly multi-tasking képességekkel vannak megáldva, és akiket tréningezni lehetne. Az emberhiányt kezelni kell az FIA-n belül. Legalább három versenyigazgatót szeretnék, ideális esetben már a jövő év elejére.”

A Daily Mail című lap hétfői cikkében már arról ír, Hamiltont és legközelebbi tanácsadóit megdöbbentette az FIA-elnök Masival kapcsolatos nyilatkozata, és állítólag a Mercedest irányító Toto Wolff is dühös volt, és egyáltalán nem szeretné, ha az ausztrál szakember újra a Forma-1 közelébe kerülne.

A lap ugyanakkor azt is megjegyzi, az FIA elnöke „nem akar harcolni”, egyszerűen csak szeretné visszaállítani az FIA renoméját. A Mercedes részéről hivatalos nyilatkozat mindezidáig nem érkezett a Ben Sulayem által mondottakkal kapcsolatban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!