Friss hírek

„Végződhetett volna másképp is Grosjean balesete”

Alan van der Merwe, az orvosi autó sofőrje soha nem látott a Romain Grosjeanéhoz hasonló balesetet eddigi F1-es karrierje során – az orvosi csapat remekül helyt állt a mentés alatt, de a szakember szerint minden egyes biztonsági elem hozzájárult ahhoz, hogy a Haas versenyzője megússza a balesetet a Bahreini Nagydíjon.

Alan van der Merwe és Dr. Ian Roberts, az FIA főorvosa az elsők között ért oda Grosjean balesetének helyszínére, ahol mind a tűzoltásban, mind a mentésben részt vettek: a főorvos a tűz mellett várta Grosjeant, majd az orvosi autóhoz támogatta őt. 

Van der Merwe mindeközben szintén a tűzoltásban segített, majd amikor Grosjean kiszállt az autóból, Robertsszel közösen támogatták a francia pilótát előbb az orvosi autóhoz, majd a mentőautóhoz. 

„Soha nem láttunk ilyen tüzet. A 12 év alatt soha nem láttam ilyen tüzet ilyen becsapódásnál” – mondta van der Merwe a történtek után. 

„Egy kis időbe telt, mire felfogtuk, mi történik. Biztos vagyok benne, hogy kb. csak egy másodperc volt, de nagyon soknak tűnt. Romain magától kezdett kiszállni az autóból, ami lenyűgöző egy ilyen baleset után.”

Fellélegeztünk, amikor kijött és láttuk, hogy rendben van. Minden rendszer, amit kifejlesztettünk, minden kéz a kézben működött, a Halo, a szalagkorlát, a biztonsági öv – minden úgy működött, ahogy kellett.”

„Ha csak egy dolog is hiányzott volna, nagyon más végkifejlet lehetett volna” – tette hozzá. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!