Véleményrendőrséggé válhat az FIA, és ez Vettelnek sem tetszik - F1VILÁG.HU

Véleményrendőrséggé válhat az FIA, és ez Vettelnek sem tetszik

HIRDETÉS
Sebastian Vettel szerint szükség van arra, hogy a sportolók is állást foglaljanak bizonyos társadalmi kérdésekben, és értelmetlennek tartja, hogy az FIA ezt tiltani akarja.
Portrait, Marina Bay Circuit, F12217a, F1, GP, Singapore
Sebastian Vettel, Aston Martin

Az utóbbi évek során érdekes változások történtek a Forma-1-es paddockban, ugyanis egyre több olyan alkalomról tudtunk beszámolni, amely során a pilóták társadalmi kérdésekben vállalták fel a véleményüket. Elég csak Sebastian Vettelre gondolni, aki a 2021-es Magyar Nagydíj alatt például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a magyar kormány homofób törvényjavaslatára reagálva szivárványos pólóban jelent meg a rajtrácson, de a feketék elnyomása kapcsán Lewis Hamilton is rendszeresen állást foglalt az utóbi két szezon során.

A téma kapcsán váratlan (?) fordulat, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség tavaly év végén frissítette a sportkódexet, melyben leszögezte: innentől a pilóták politikai vagy vallási kérdésben csak külön engedéllyel foglalhatnak állást, valamint az FIA rendezvényein nem formálhatnak olyan véleményt a nyilvánosság előtt, melyekkel megsérthetik a szövetség által hirdetett „semlegesség elvét”. A téma kapcsán az AutoBild Vettel véleményére volt kíváncsi, aki nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, ez a döntés értelmetlen az FIA részéről.

„Ez nonszensz… Persze minden attól függ, milyen témáról van szó, de szerintem bizonyos kérdésekben kétségkívül fontos állást foglalni. Az utóbbi években látható, hogy egyre többen így tesznek. Semmi értelme ezzel szembe menni” – reagált a már visszavonult pilóta, aki abban bízik, hogy a korábbi vetélytársai a távolléte mellett is felvállalják majd, ha nem tetszik nekik valami.

„Már nem versenyzek, szóval bármit mondhatok. Természetesen remélem, hogy a srácok továbbra is bátran felvállalják majd a véleményüket” – tette hozzá.

A téma kapcsán nemcsak Vettel fejezte ki nemtetszését: Valtteri Bottasnak annak ellenére nincs ínyére a szigorítás, hogy a politikától igyekszik távol tartani magát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!