Friss hírek

Verstappen kifakadt: Nevetséges, hogy ezt meg lehet úszni!

Max Verstappen, a Red Bull pilótája az F1-es Japán Nagydíjat követően kifakadt Charles Leclercre és a versenybírákra is, amiért nem büntették meg azonnal a monacói pilótát a rajt utáni ütközésük miatt.

Verstappen és Leclerc a rajt után csatáztak, amikor a monacói pilóta oldalról belecsúszott a Red Bullba, így mindkettejük autója megsérült, és a holland később kiállni kényszerült a versenyből.

A 22 éves pilóta már a futam alatt is felháborodásának adott hangot, miután az FIA először úgy határozott, nem szükséges vizsgálni a balesetet – később pedig a versenybírák jelezték, hogy a futam után fogják meghallgatni a pilótákat és döntenek majd az esetleges büntetésről.

Verstappen nem érti, hogy min gondolkodtak a stewardok: szerinte egyértelmű volt a helyzet, ám azt is megjegyezte, hogy Sebastian Vettel rajtnál történő „kiugrását” sem büntették. 

„Végre jól sikerült elkapnom a rajtot, szerintem a szezon legjobb rajtja volt számomra” – kezdte beszámolóját a futam után Verstappen. „Minden jól ment, kivéve, hogy a külső íven maradtam, és egyszer csak oldalról belém jött Leclerc. Hagytam elég helyet neki. Nem tudom, hogy bármit tudtam-e volna csinálni… Végül nem is vizsgálták, pedig teljesen tönkretette az autót.” 

„Aztán vizsgálni kezdték, de majd a verseny után fognak dönteni. Nem is értem, miért a futam után kell ezt megnézni. Rögtön meg kellett volna büntetni” – nyilatkozta. „Szeretem a kemény versenyzést, de ez nem az volt, ez felelőtlenség volt. Hosszú a verseny, később is felzárkózhatott volna.”

„Láttam az ismétlést Sebastian rajtjáról is. A rajtnál nem lehet mozogni, mégsem büntették meg. Nem tudom, mi van ma a szabályokkal…

A Honda hazai nagydíját teljesítette Japánban, így természetesen Verstappen is jobb eredményt szeretett volna elérni. 

„Nem volt értelme folytatni, ezért álltunk ki a bokszba. Nem a mi hibánk, szóval így kevésbé fáj, de nevetséges, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek büntetés nélkül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!