Friss hírek

Verstappen reagált az FIA megrovására: Legközelebb nem fogok így ünnepelni!

Elfogadja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) álláspontját, és a jövőben nem fog győzelme után a célvonalnál gumit égetni a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen.

A holland pilóta megnyerte a múlt hétvégi Stájer Nagydíjat, a leintést követően pedig lelassított a célvonalnál, és gumiégetésbe kezdett.

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi ezt követően megrótta őt és csapatát, és figyelmeztette őket: a jövőben büntetni fogják a hasonló ünneplést.

Az Osztrák Nagydíj csütörtöki médianapján természetesen megkérdezték a Red Bull pilótáját, mit gondol a történtekről.

„Nem fogom megtenni újra, de akkor nagyon szórakoztatónak gondoltam, és biztonságos volt. De természetesen megértem, hogy az FIA nem akar még egyszer ilyet látni, teljesen rendben van” – mondta a holland.

Verstappen büntetést ugyan nem kapott, az FIA reakciója azonban sokaknál kiverte a biztosítékot. Arra a kérdésre, hogy a szövetségnek esetleg nyitottabban kellen-e hozzáállnia a győzelem utáni ünneplés kérdéséhez, a holland nevetve így felelt: „Igen, bungee jumping, ketrecharc, szaltó az autóval. Az FIA szereti az ilyet, nem? Talán van hová fejlődni! Esetleg bónuszpontokat is kaphatnánk érte, az nagyszerű lenne!”

A Williams versenyzője, Nicholas Latifi 2015-ben, még a Forma-Renault sorozatban balesetet szenvedett egy hasonló szituációban, amikor ugyancsak Spielbergben Roberto Merhi hirtelen lelassított a befutónál.

„Amikor átszeltem a célvonalat, és láttam, hogy Max lehúzódik, próbáltam annyira balra menni, amennyire csak lehet” – fogalmazott a kanadai.

„Alapvetően azt gondolom, nem a legjobb ötlet ennyire lelassítani. Ebben a konkrét helyzetben nem voltak autók mögötte, melyekkel versenyzett. De évekkel ezelőtt nem ez volt a helyzet.”

„Én akkor egy másik autóval versenyeztem, a tükrömet figyeltem, és nem számítottam arra, hogy egy autó ennyire lelassít közvetlenül előttem. Nagyon csúnya vége lehet, ahogy láthattuk 2015-ben.”

„Szóval szükség van némi kompromisszumra ebben a kérdésben. Nyilván Michael [Masi] veszélyesnek gondolta, szóval nem hiszem, hogy a jövőben bárki is megcsinálja. Talán a legjobb, ha nem lassítunk le ennyire!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!