Friss hírek

Verstappen: Sajnálom, hogy távozik a Honda

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nagyon izgatott, hogy a hétvégi Eifel Nagydíjon végre F1-es autóval is körözhet a Nürburgringen – kedvét még az sem szegi, hogy a Honda bejelentette, 2021 végén kiszáll a Forma-1-ből.

Az F1-es mezőny utoljára 2013-ban járt a Nürburgringen, így Verstappen a királykategóriával még nem, csak a Forma-3-as időszakában versenyzett a történelmi versenypályán.

„Nagyon várom, hogy ezen a pályán vezessek, ahol még nem voltam F1-es karrierem során. Izgalmas, hogy az ismeretlenbe megyünk, hasonló a helyzet Mugellóhoz” – nyilatkozta Verstappen. 

„A Forma-3 óta nem versenyeztem a Nürburgringen, szóval izgatott vagyok, hogy egy Forma-1-es autó mire képes itt. Ez egy nagyon technikás pálya, szeretem. Sokkal hűvösebb lesz az időjárás, mint a korábbi versenyeken, és lehet, hogy lesz egy kis eső is, szóval remélhetőleg még érdekesebb lesz a hétvége.”

Az Eifel Nagydíj előtt a Red Bull hivatalosan is bejelentette, hogy 2021 végén a Honda elhagyja a Forma-1-et, így egyelőre bizonytalan, hogy az istálló kitől fog motorokat kapni a következő szezon után. 

Verstappen elmondta, sajnálja, hogy így alakult, mert szerettek együtt dolgozni a Honda munkatársaival – azonban a döntés a jelenlegi helyzetükre és a következő szezonra sincs hatással. 

Természetesen kár, hogy a Honda elhagyja a Forma-1-et, különösen azért, mert olyan jó a kapcsolatunk velük, és tényleg látjuk, hogy a projektben lévő emberek elkötelezettek, ami mindig nagyon fontos volt számomra” – mondta Verstappen. „Abból a szempontból, hogy most mi van és most mire koncentrálunk, semmi nem változott.”

„A szezon hátralévő részében és a következő szezonban is a céljainkra fókuszálunk, és megpróbálunk minden egyes versenyen dobogóra állni. Biztosra akarunk menni abban, hogy mindig a maximum eredményeket érjük el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!