Verstappen számára „konstruktív” volt a „közmunka”

Fotó: Red Bull Racing
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 04: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing points at something in the Paddock during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 4, 2018 in Suzuka. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, igazán „konstruktív” volt számára az, hogy a Forma-E sorozat marrákesi versenyén afféle „közmunkaként” a versenybírók munkáját figyelhette.

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, igazán „konstruktív” volt számára az, hogy a Forma-E sorozat marrákesi versenyén afféle „közmunkaként” a versenybírók munkáját figyelhette.

A holland pilótát még a Forma-1-es Brazil Nagydíj után ítélték kétnapi „közmunkára”, miután dulakodni kezdett Esteban Oconnal egy versenyen történt incidens miatt.

„Igazán érdekes dolog a másik oldalról nézni – általában az ember nem tölt el egy egész napot a stewardokkal” – mondta Verstappen az FIA által kiadott közleményben.

„Mindenki teszi a maga dolgát egy versenyhétvégén, és tényleg jó volt látni, hogyan hozzák meg ezeket a fontos döntésket. Olykor egy döntés talán nem túl kedvező valaki számára, de meg kell hozni, és tiszteletben kell tartani a szabályokat.”

„Szerintem jó dolog megtapasztalni más dolgokat is a versenyzésben ahelyett, hogy az ember csak az autóban ül. Az, hogy itt voltam, és efféle munkát kellett végeznem, konstruktív dolog volt számára.”

Fotó: FIA Formula E

Verstappen egyébként először volt jelen Forma-E-versenyhétvégén, és elmondása szerint tetszett neki a széria.

„Egy kicsit persze követtem a Forma-E-t a TV-ben, de soha nem voltam még a paddockban, és igazán élveztem a napot. Mindenekelőtt egy nagyon izgalmas verseny volt a mai. A bajnokság kétségkívül fejlődik, rengeteg gyártó van jelen, szóval szerintem király a széria.”

Azt egyelőre nem tudni, Verstappennek mit kell majd csinálnia második „közmunka-napján”.

A Forma-E marokkói versenyét a Mahindra versenyzője, Jerome D’Ambrosio nyerte.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS