Friss hírek

Verstappen úgy érzi, jó beállításokat választottak a felzárkózáshoz

Motorcseréje miatt a mezőny végéről vág majd neki a vasárnapi Orosz Nagydíjnak Max Verstappen, a világbajnoki éllovas azonban azt reméli, jó döntést hoztak a beállításokat illetően, így lesz esélye a felzárkózásra.

Verstappen mindössze 2 kört tett meg az Orosz Nagydíj esős időmérőjén, hiszen pontosan tudta, mindenképpen a rajtrács végéről várhatja a vasárnapi rajtot.

A Red Bull versenyzőjét azért száműzik a mezőny végére, mert autójában motort cseréltek pénteken, és mivel az idei negyedik erőforrást építették autójába, a szabályok szerint hátulról lesz kénytelen startolni.

„Úgy döntöttünk, nem teszünk meg sok kört az időmérőn, mivel nagy volt a kockázata egy necces pillanatnak vagy balesetnek, ami nem érte volna meg, pláne, hogy eleve a mezőny végéről rajtolok vasárnap” – fogalmazott a holland az időmérő után

„A pályakörülmények rendben voltak, jó volt a tapadás, és szerintem hasonló körülmények lesznek majd a versenyen is.”

Bár Verstappen pénteken még arra panaszkodott, nagyon nehéz előzni Szocsiban, a Red Bull vélhetően úgy változtatta meg autójának beállításait, hogy a vasárnapi versenyen könnyebb legyen a felzárkózás.

„A csapat nagyszerű munkát végzett, és meggyőződésem, hogy jó döntést hoztunk az autó beállítását illetően” – magyarázta a bajnoki pontversenyt 5 pontos előnnyel vezető Verstappen.

„Ami a vasárnapot illeti, mindig nehéz az ilyen helyzet, hiszen a középmezőny egy kicsit szorosabb lesz. De fontos lesz, hogy annyi pontot gyűjtsünk, amennyit csak lehet, és mindent beleadunk majd. Remélhetőleg szórakoztató versenyünk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!