Verstappen „valamit” máshogy csinált, nem jött be - F1VILÁG.HU

Verstappen „valamit” máshogy csinált, nem jött be

Kissé váratlanul csak a negyedik legjobb idővel zárta a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzését Max Verstappen, miközben csapattársa pole-pozíciót szerzett. A holland nem érti, mitől romlottak el hirtelen a dolgok számára a Q3-ra.

Verstappen az időmérő első két szakaszában még azonos szintet nyújtott a Red Bull-lal, mint a Ferrari két versenyzője, ám az utolsó etapban az első körében nyolc tizeddel volt lassabb az aktuális etalonnál, és a második kísérlettel sem tudott annyit javítani, mint azt remélte.

„A Q1-ben és a Q2-ben minden jobbnak érződött, de a Q3-ban egészen eltérő érzést adtak a gumik, mintha jobban mozogtak volna alattam” – ecsetelte a helyzetet Verstappen. „Nehéz ez ilyenkor, amikor már felépítettem magamnak egy ritmust, és aztán a második gumiszettben kellett bíznom, de azzal sem tudtam megismételni a korábbi köröket. Ilyen körülmények között, amikor a hőmérséklet folyamatosan csökken, könnyedén javítanunk kellene a köridőkön, de nálam ez nem történt meg – ez az első alkalom, hogy ilyet éreztem.”

Arra a kérdésre, hogy mi törhette meg a lendületét, titkolózó választ adott: „A gumik előkészítésével minden rendben ment, de volt egy dolog, amit most másképp csináltam, mint korábban. A Q1-ben és a Q2-ben még működött, de a Q3-ban már rémes volt, szóval ennek utána kell járnunk.”

A szezonnyitón kettős kiesést jegyző Red Bull azonban Verstappen gondja ellenére is a legjobb helyzetbe pozícionálta magát a vasárnapi futamra, hiszen csapattársa, Sergio Pérez karrierje első pole-ját szerezte.

„Én itt panaszkodok, de az autóban ott van a potenciál, hiszen Checo remek munkát végzett ma, és örülök a sikerének. Remélem, hogy a versenyen is megnehezíthetjük majd a Ferrari dolgát” – zárta a világbajnoki címvédő.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!