Verstappen „valamit” máshogy csinált, nem jött be - F1VILÁG.HU

Verstappen „valamit” máshogy csinált, nem jött be

HIRDETÉS
Kissé váratlanul csak a negyedik legjobb idővel zárta a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzését Max Verstappen, miközben csapattársa pole-pozíciót szerzett. A holland nem érti, mitől romlottak el hirtelen a dolgok számára a Q3-ra.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 25: Sparks fly behind Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at the Jeddah Corniche Circuit on March 25, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Verstappen az időmérő első két szakaszában még azonos szintet nyújtott a Red Bull-lal, mint a Ferrari két versenyzője, ám az utolsó etapban az első körében nyolc tizeddel volt lassabb az aktuális etalonnál, és a második kísérlettel sem tudott annyit javítani, mint azt remélte.

„A Q1-ben és a Q2-ben minden jobbnak érződött, de a Q3-ban egészen eltérő érzést adtak a gumik, mintha jobban mozogtak volna alattam” – ecsetelte a helyzetet Verstappen. „Nehéz ez ilyenkor, amikor már felépítettem magamnak egy ritmust, és aztán a második gumiszettben kellett bíznom, de azzal sem tudtam megismételni a korábbi köröket. Ilyen körülmények között, amikor a hőmérséklet folyamatosan csökken, könnyedén javítanunk kellene a köridőkön, de nálam ez nem történt meg – ez az első alkalom, hogy ilyet éreztem.”

Arra a kérdésre, hogy mi törhette meg a lendületét, titkolózó választ adott: „A gumik előkészítésével minden rendben ment, de volt egy dolog, amit most másképp csináltam, mint korábban. A Q1-ben és a Q2-ben még működött, de a Q3-ban már rémes volt, szóval ennek utána kell járnunk.”

A szezonnyitón kettős kiesést jegyző Red Bull azonban Verstappen gondja ellenére is a legjobb helyzetbe pozícionálta magát a vasárnapi futamra, hiszen csapattársa, Sergio Pérez karrierje első pole-ját szerezte.

„Én itt panaszkodok, de az autóban ott van a potenciál, hiszen Checo remek munkát végzett ma, és örülök a sikerének. Remélem, hogy a versenyen is megnehezíthetjük majd a Ferrari dolgát” – zárta a világbajnoki címvédő.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!