Vettel az elhunyt Mateschitz előtt tiszteleg a legújabb sisakfestésével - F1VILÁG.HU

Vettel az elhunyt Mateschitz előtt tiszteleg a legújabb sisakfestésével

HIRDETÉS
Sebastian Vettel a Mexikói Nagydíjon egy különleges dizájnnal állít emléket a Red Bull egykori alapítója, Dietrich Mateschitz előtt.
Sebastian Vettel Aston Martin press conference

A négyszeres világbajnok Forma-1-es pilóta ezer szállal kötődik a Red Bull istállójához, hiszen 2010 és 2013 között velük nyert négy világbajnoki címet, emellett ők voltak azok, akik 2008-ban teljes éves szerződéssel karolták fel az ifjú német pilótát. Ezeket figyelembe véve nem meglepő, hogy a márka alapítójának halálhírére reagálva Vettel néhány nap alatt egy új sisakfestéssel állt elő, amivel Dietrich Mateschitz előtt tiszteleg.

Vettel szerint kivételes és példátlan, amekkora hatást a Red Bull a 2005-ös csatlakozása óta az F1-re gyakorolt. Nagyon jó kapcsolatot ápolt Mateschitz-cel, így megviselte őt a halálhíre.

„Sokkolt a hír, óriási veszteség a halála. Nagy hatást gyakorolt rám, hiszen mindig önmagát adta. Az élete során annyi minden történt és fejlődött körülötte, szerintem mindezt egészen a végéig a kreatív elméje irányította. Óriási veszteség ez a Red Bull családja és az egész Forma-1 számára. A Red Bull számos más sportban is nagy hatást gyakorolt gyerekek, fiúk, lányok, nők és férfiak életére, segítette őket álmaik megvalósításában. Mindez Dietrich-nek köszönhető, aki a fejébe vette, hogy egy ilyen márkát hoz létre.”

„Mindenki számára óriási veszteség, akinek szerencséje volt megismerni őt. Hihetetlenül alázatos és kedves ember volt, óriási szívvel” – tette hozzá a pilóta.

Mateschitz emlékére Vettel egy 2008-2009-ben használt, Red Bull-stílusú sisakfestését vette elő, amelyen a márka feliratát a Danke Didi szópárra cserélték.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!