Vettel az F1-re fókuszál, nem gondolkodik alternatívákon 2021-re - F1VILÁG.HU

Vettel az F1-re fókuszál, nem gondolkodik alternatívákon 2021-re

HIRDETÉS
Egyelőre Forma-1-es pályafutására fókuszál a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, és nem vett fontolóra más alternatívákat – a jövőjével kapcsolatban viszont továbbra sem árult el konkrétumokat.
GP BELGIO F1/2020 -  SABATO 29/08/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

A német pilóta a szezon végén távozik a Ferrari csapatától, miután a maranellóiak még tavasszal bejelentették, nem hosszabbítják meg idén lejáró szerződését.

Vettel azt már korábban elismerte, „laza egyeztetéseket” folytat a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Point csapatával, a korábbi világbajnok azonban azt mondja, „nincs még hír a jövőjével kapcsolatban”.

„Azért akarok a Forma-1-ben maradni, hogy elérjek valamit. Nem igazán érdekel az, hogy egy olyan csapathoz szerződjek, mely nem lesz olyan helyzetben, hogy harcoljon valamiért, amiért érdemes harcolni, és nem halad jó irányba a jövő szempontjából” – mondta Vettel, amikor a Motorsport.com című lap arról kérdezte, csatlakozna-e egy olyan istállóhoz, melynek az elmúlt években nem volt esélye a győzelemre.

„Azt gondolom, a 2022-re tervezett szabályok is nagy kérdőjelet jelentenek. Nyilvánvalóan sok csapat reméli, hogy változtatnak majd sok mindenen.”

„De azt gondolom, még várnunk kell, és meglátjuk. Tudatni fogom veletek, amint lesz valami hírem.”

Vettel világossá tette azt is, más versenysorozatok – például az IndyCar – egyelőre szóba sem jöhetnek számára.

„Momentán a Forma-1-re fókuszálok, és ahogy korábban is mondtam, ebből a szempontból még nem néztem más alternatívák után.”

Bár a Racing Pointtal kapcsolatos pletykák hónapok óta tartják magukat, az elmúlt hetekben egyre kevesebb információ látott napvilágot az esetleges házasság kapcsán. A most 33 éves versenyző korábban elárulta, nyitott arra is, hogy egy kis szünetet tartson.

Belgiumban megkérdezték arról is, szóba jöhet-e az, hogy a jövőben másmilyen szerepkörben próbálja ki magát egy F1-es istállónál.

Hirdetés

„Úgy hallottam, hogy egy Forma-1-es csapat elég drága lehet, szóval okosnak kell lennem” – mondta viccelődve a német.

„Nem tudom… Kétlem, hogy erre most pontos választ tudnék adni. A konkrét pozíciótól, illetve a kihívástól függ. Nyilván nagyon szenvedélyes vagyok a sportág iránt, és sokat tudok róla, szóval majd kiderül. De jelenleg én az autóban tudom elképzelni magam, nem pedig azon kívül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!