Vettel és a Racing Point? Reagált a német! - F1VILÁG.HU

Vettel és a Racing Point? Reagált a német!

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján reagált azon hírekre, melyek szerint már közel a megállapodás a Racing Pointtal a 2021-es Forma-1-es szezont illetően.

Miután a Ferrari és Vettel útjai elválnak a 2020-as F1-es szezon végén, a németnek új versenyzői ülés után kellett néznie: a Renault korábban elárulta, ők is tárgyaltak a négyszeres világbajnokkal, a jelenlegi hírek szerint pedig a Racing Pointtal – amely a következő évben Aston Martinként versenyez majd – állnak közel a megállapodáshoz. 

A hírek szerint Sergio Perez, az istálló jelenlegi pilótája is ülést keres magának arra az esetre, ha Vettel érkezne a helyére. A híreket, melyek szerint a megállapodás már megköttetett, Vettel tagadta, azt azonban elismerte, hogy megbeszéléseket folytat az istállóval. 

„Jelenleg ezen a ponton ezek szerintem csak egyeztetések” – mondta Vettel. „Múlt héten mondtam, hogy a Renault-val is beszéltem, szóval azt hiszem, ezek is csak beszélgetések.”

„Később úgy gondolom, egy kicsit konkrétabbá válnak a dolgok. De ezen a ponton az az igazság, hogy nincs semmi bejelentenivaló, és semmi konkrét nincs, csak laza megbeszélések” – folytatta. 

„Valószínűleg egy kis időbe fog telni, a legfontosabb, hogy magamban meghozzam a döntést, és a helyes döntést önmagam számára. És ha lesz valami bejelentenivaló, valami, amit mondhatok, akkor eljön ennek is az ideje. Ezen a ponton még minden nyitott.”

„Nem tudom, versenyezni jövőre, nem versenyezni, talán visszajönni, vagy soha többé nem versenyezni. Vagy nem tudom, valami mást csinálni” – vázolta fel dilemmáját a német. „Szóval nincs rajtam nyomás, nem érzek nyomást, hogy meghozzam a döntést a folytatást illetően.”

A kérdésre, mely szerint az Aston Martin lehet-e a reális cél számára a 2021-es szezonra, Vettel így felelt: 

Két szempontból is vizsgálhatjuk ezt. Az egyik, hogy papírforma szerint nyilván, ha azt nézzük, hogy mely ülések szabadok, és melyek nem. Úgy gondolom, ebből a szempontból valószínűleg kevés információm van a szerződésekről és hogy mi van a többiek szerződésében, stb.”

„De a másik, hogy itt vagyok már hosszú ideje, és soha nem lehet tudni. Nyilván változhatnak a dolgok, és úgy gondolom, ettől függetlenül nekem kell meghoznom a döntést, és meglátom majd, hogy van-e valami megfelelő opció.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel és a Racing Point? Reagált a német!
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!