Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel is megzavarta az időmérőn megpördülő Verstappent

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, Sebastian Vettel is megzavarta őt a szombati időmérő edzésen, és ez is hozzájárult megpördüléséhez a kvalifikáció utolsó másodperceiben.

A holland versenyző volt Lewis Hamilton legfőbb ellenfele az időmérőn, végül azonban 1,2 másodperccel alulmaradt a címvédővel szemben – utolsó mért körében ráadásul az utolsó kanyar előtt elveszítette uralmát autója felett, és félig megpördült.

Vettel épp Verstappen előtt autózott, és közelített a bokszutca fel, a holland pedig azt mondja, ez is hozzájárult ahhoz, hogy megcsúszott autójával.

„Azt hiszem, Seb volt az, aki épp hajtott a bokszba – de az esőben még az autó színét sem lehet látni!” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Emiatt alulkormányzottá vált az autóm és szélesen fordultam – megérintettem a kerékvetőt a kanyarkijáraton, és aztán elveszítettem az uralmat az autóm felett. Szóval négy kerékkel csúsztam az utolsó kanyarba. De amúgy sem lett volna elég jó a köröm, hogy legyőzzem Lewist.”

Verstappen azt mondja, az időmérő edzés utolsó szakasza, a Q3 sokkal nehezebb volt a körülmények miatt.

„Összességében az időmérő jó volt – a Q1 viszont nagyon mozgalmasan alakult. Semmit sem lehetett látni, mindig le kellett maradni egy kicsit, hogy megtehessünk egy kört.”

„Szóval az egész Q1 során nemigen tudtam tiszta kört futni, de még így is rendben volt. És a pálya sem volt olyan rossz állapotban. De ezekkel a hatalmas gumikkal hihetetlen – semmit sem lehet látni, ha 6 másodpercen belül van egy autó előtted.”

„Viszont még így is jól ment – és a Q2 és egészen jól alakult. De aztán a vége felé elkezdett esni jobban, és a második szektor nagyon trükkössé vált. Szóval nem is nagyon tudtam javítani az utolsó 2-3 körömben. De nyilván elég jó volt ahhoz, hogy bejussak a Q3-ba.”

„A Q3 pedig nagyon nehéz volt – legalábbis nekem. Rengeteg helyen állt a víz. Nagyon sok tapadást veszítettem, és nem éreztem olyan jónak a helyzetet, mint a Q1-ben és a Q2-ben. De a második hely természetesen rendben van.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!