Friss hírek

Vettel: Nem vezettem őrült módjára Malajziában

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel a Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában elárulta, meglepődött a múlt heti Maláj Nagydíj rajtjánál történt rajtbaleset utáni reakciókon.


A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel a Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában elárulta, meglepődött a múlt heti Maláj Nagydíj rajtjánál történt rajtbaleset utáni reakciókon.

A német versenyző a Max Verstappennel folytatott csata közben ütközött neki Nico Rosberg autójának az 1-es kanyarban, a baleset következtében pedig feladni kényszerült a versenyt, miközben honfitársa a mezőny végére csúszott vissza.

Hirdetés
 

Verstappen „nevetségesnek” és „őrültnek” nevezte Vettel manőverét, és a stewardok sem voltak elnézőek: a négyszeres világbajnok 3 rajthelyes büntetéssel várja a Japán Nagydíjat.

Vettel elismerte hibáját, ám nem gondolja úgy, hogy túl agresszíven vezetett volna.

„Egy kicsit meglep, amikor azt hallom önöktől, hogy még soha nem láttak tőlem ilyen versenyzést. Azt gondolom, a rajtok után, az 1-es kanyar előtt rengeteg autót támadtam már életem során, és a legtöbbször össze is jött” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Néha nem sikerül, a múlt heti eset pedig épp egy ilyen volt – egyszerűen nem jött össze.”

Arra a kérdésre, hogy túlvállalta-e magát azért, hogy kompenzálja a Ferrari gyengeségét, a német így válaszolt: „Nem. Elmagyaráztam már, mi történt, kétlem, hogy túl sok elemeznivaló lenne ezen.”

„Az ember próbál mindent kihozni az autóból, néha túlvezeti azt, egyszerűen túl keményen nyomja, ahogy próbálja a legjobbat nyújtani. Ez teljesen normális, emberek vagyunk. Olykor pedig nem nyomod eléggé – szóval meg kell találni az arany középutat.”

Vettel kifejtette, ha nincs előtte a két Mercedes, könnyedén megcsinálja az 1-es kanyart, nem arról van tehát szó, hogy őrült módjára elvétette a féktávot.

„Belülre mentem, ott volt mellettem Max. Mint kiderült, talán kicsit későn fékeztem az első két autóhoz képest, de a kanyar megvolt, azzal nem volt probléma. Nem lőttem túl, mint egy őrült. Nyilván kockáztattam, és ezúttal nem volt kifizetődőt.”

„Ez persze nagyon rosszul érintette Nicót, mert egyáltalán nem tehetett róla. Rögtön a verseny után fel is hívtam őt és elmagyaráztam neki a nézőpontomat. Olykor megtörténnek ilyen dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!