Friss hírek

Vettel: Nem voltunk elég jók a vb-címhez

Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája szerint sajnálatos, hogy nem tudtak következetesen versenyképesek lenni az elmúlt futamokon – ezen bukták el a bajnoki címet.

A Ferrari versenyzője az Amerikai Nagydíjon incidensbe keveredett Daniel Ricciardóval, így megpördült, és a mezőny végéről kellett felzárkóznia.

Végül a 4. helyre verekedte fel magát, éppen Lewis Hamilton mögé, így a britnek egyelőre nem sikerült bebiztosítania a bajnoki címet. A Ferrari versenyzőjének azonban már csak matematikai esélye van a győzelemre, és az austini futam utáni nyilatkozata alapján úgy tűnt, már teljesen lemondott róla.

Vettel szerint pozitív, hogy az austini versenyhétvégén újra harcba tudtak szállni a Mercedesekkel, ám sajnálja, hogy a legutóbbi versenyeken nem tudták következetesen ezt a szintet hozni.

„Jó, hogy rátaláltunk a korábbi tempónkra. De az nem világos, hogy időközben miért veszítettünk a sebességünkből. Emiatt még sok házi feladatunk van. Nincs alapvető problémánk, de meg kell értenünk, hogy miért veszítettük el a versenyképességünket.”

A Ferrari versenyzője hozzátette, biztos benne, hogy le tudják vonni a tanulságokat az idei évből, és jövőre erősebb szezonjuk lehet.

Nem voltunk következetesen elég jók ahhoz, hogy megnyerjük a bajnoki címet, még akkor is, ha matematikailag még van esélyünk. 2019-ben erősebben térünk vissza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!