Vettel: Németországban mindig kettes számú maradok - F1VILÁG.HU

Vettel: Németországban mindig kettes számú maradok

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, Németországban mindig Michael Schumacher marad a legnagyobb hős – de ezzel neki nincs is problémája.
Chris Stock / Red Bull Content Pool // 1419358482207-1171692755 // Usage for editorial use only //

Vettel négy világbajnoki címével ugyan a legsikeresebb F1-es versenyzők közé tartozik, Németországban pedig Schumacher után ő a második, aki a legtöbb vb-címet gyűjtötte – Schumacheren és rajta kívül Nico Rosberg volt az, aki németként felért a királykategória csúcsára. 

A Ferrari pilótája szerint a hétszeres bajnok olyat hajtott végre akkoriban, ami megismételhetetlen, és éppen ezért mindig ő marad majd az első a hazaiak szemében, függetlenül attól, hogy ki, hány világbajnoki címet szerez. 

„Nincs semmi problémám azzal, hogy Németországban én mindig a kettes számú maradok majd, ami a Forma-1-et illeti” – mondta Vettel az ARD-nek. „Úgy gondolom, hogy Michael eredményei egyedülállóak, és ez a jövőben is így marad. Övé volt az áttörés a Forma-1-ben és a németországi autósportban is.”

„Bárki, aki utána jön, mögé áll be a sorba. Ez számomra elég világos” – folytatta.

„Büszke vagyok a származásomra, a hazámra. Németként mindig egy kicsit vigyázni kell, hogy ezt mennyire hangsúlyozod. Ez így van. De nekem nem jelent problémát, hogy azt mondjam, büszke vagyok, hogy németként állok fel a rajtrácsra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!