Friss hírek

Todtok, Sainzok és Leclerc: Vettel politikai játszmák áldozata lett?

A korábbi Forma-1-es versenyző, Timo Glock szerint nagyon komoly politikai játszmák folytak a Ferrarinál az elmúlt hetekben-hónapokban, melynek eredménye az lett, hogy Sebastian Vettel a 2020-as év végén távozik a csapattól.

Az olasz istálló ezt múlt kedden jelentette be, azóta pedig az is kiderült, hogy a német helyére Carlos Sainz érkezik majd a McLarentől.

A jelenleg a német RTL televízió szakértőjeként tevékenykedő Timo Glock elárulta, nem érte teljesen váratlanul Vettel távozásának híre, hiszen a tavaly történtek fényében az egyáltalán nem nevezhető meglepetésnek.

A német versenyző szerint ráadásul komoly politikai játszmák zajlottak a háttérben!

„Véleményem szerint az ő szempontjából Monza kulcsmomentum volt, aztán az oroszországi történések, ahol folyamatos győzködés folyt a rádión, a Brazíliában történtekről pedig nem is kell beszélni” – mondta Glock.

„Ez az egész összeállt, és elérkezett arra a pontra, ahol rá kellett jönnie, hogy van valaki, aki azonos szintet képvisel vele. És akinek nagyon erős háttere van Todttal. És rá kellett jönnie, hogy talán el fogja veszíteni egy kicsit a Ferrari támogatását. És aztán a Ferrari egy 5 éves szerződéssel elég világosan kinyilatkoztatta, ki is jelenti a jövőt a Ferrarinál.”

Vettel csapattársa, Charles Leclerc útját ugyanis Nicolas Todt egyengeti, aki a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökének, Jean Todtnak a fia, és aki természetesen komoly befolyással bír a Forma-1 köreiben. A 42 éves szakember ráadásul remek érzékkel terelgeti versenyzőinek útjait.

Glock szerint idősebb Carlos Sainznak is „volt ráhatása” arra, hogy fia a McLarentől a Ferrarihoz szerződjön.

„Carlos Sainz is remek kapcsolatban áll a Todt családdal, jól ismerik egymást. Szóval a csere meglehetősen gyorsan megtörtént. Azt gondolom, gyorsan megtalálták a módját annak, hogy szerződésileg rendezzék az ügyet.”

A jelenleg a DTM-ben versenyző Glock úgy gondolja, Leclerc menedzsere remekül sakkozott, és igazán elégedettek lehetnek azzal, hogy a monacói csapattársa jövőre már Sainz lesz. A fiatal pilóta ugyan nagyon gyors és tehetséges, mégis sokan azt gondolják, kontroll alatt fogják majd tartani, és kvázi második számú versenyzőnek szerződik Maranellóba.

„Nicolas Todt nagyon befolyásos, és remek platformot talált Charles Leclerc számára, hiszen tudta: ’oké, mindenki a Ferrarira összpontosít, hozunk valakit, aki fiatal, aki gyors, de mégis egy kicsit kontrollálni tudjuk.”

Glock szerint a család is komoly szerepet játszhat Vettel döntésében

Glock egyébként jó kapcsolatot ápol Sebastian Vettellel, akinek jövőre továbbra is kérdéses. Vannak pletykák arra vonatkozóan, hogy a német versenyző a Mercedeshez szeretne szerződni, ha pedig ez nem sikerül, befejezi a versenyzést az F1-ben.

„Nem tudom, hogy szeretne-e egy olyan csapathoz csatlakozni, amelyről tudja, hogy nem harcolhatnak a világbajnoki címért. Ha élvezi a versenyzést, mint Kimi Räikkönen, akkor vannak opciók, de ha azt mondja, hogy „márpedig én világbajnok leszek”, akkor nehéz dolga lesz” – magyarázta Glock.

Vettel egyébként három gyermek édesapja, és bevallottan nagyon élvezi, hogy a járványhelyzet miatti kényszerpihenőt a családjával töltheti. Glock szerint ez is komoly szerepet játszhat a döntésében.

„Ez a téma is benne van a fejében, hiszen rájött, hogy otthon is jó lenni a gyerekekkel. Ha jól olvasunk a sorok között a kiadott közleményben, akkor láthatjuk, hogy most élvezi az otthonlétet, élvezi, hogy a gyermekeivel, a családjával lehet. És nem kell folyton az utazás miatt stresszelnie, illetve a nyomással foglalkoznia. Ennek is vannak kellemes oldalai.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Todtok, Sainzok és Leclerc: Vettel politikai játszmák áldozata lett?
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását
A McLaren csak 5. lett idén, Norris azonban nem panaszkodik

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!