Vettel: Raikkönen megmutatta, hogy nincs lehetetlen - F1VILÁG.HU

Vettel: Raikkönen megmutatta, hogy nincs lehetetlen

HIRDETÉS

Sebastian Vettel továbbra is magabiztos a szezon hátralévő részét illetően, és úgy gondolja, hogy minden esélye megvan arra, hogy behozza lemaradását, és megszerezze élete első világbajnoki címét a Forma-1-ben.


Sebastian Vettel továbbra is magabiztos a szezon hátralévő részét illetően, és úgy gondolja, hogy minden esélye megvan arra, hogy behozza lemaradását, és megszerezze élete első világbajnoki címét a Forma-1-ben.

Három futammal a vége előtt 14 pont a lemaradása a német pilótának csapattársával, Mark Webberrel szemben, ám az elmúlt állomásokon folyamatosan faragott hátrányából.

„Voltak olyan pillanatok, mikor sokkal rosszabbul állt a szénám, így azt mondhatom, hogy jelenleg jó helyzetben vagyunk, az autó nagyon jól ment az elmúlt versenyeken, és nagyon erős volt” – mondta Vettel a riportereknek Koreában.

„Ami 2007-ben történt, nem véletlenül történt meg, és Kimi (Raikkönen) szinte esélytelen volt a bajnoki cím megszerzésére, hiszen néhány futammal a vége előtt 17 pont volt a lemaradása, szóval ez is azt bizonyítja, hogy még bármi megtörténhet.”

„A maximumot nyújtotta, megnyerte azokat a futamokat, persze a végső sikerhez az is kellett, hogy a többiek ne fejezzék be a versenyeket, vagy ne szerezzenek annyi pontot, azonban ez a versenyzés.”

„Három futammal a vége előtt, mind az öt bajnoki esélyesnek megvan a lehetősége arra, hogy versenyeket nyerjen, valakinek jobb, valakinek gyengébb, de ez a versenyzés, ezért szeretjük.”

„Úgy gondolom, az teljesen normális, hogy vannak hullámvölgyek és hullámhegyek, néha nagyobbak, néha kisebbek, de mindig is az a cél, hogy harcban maradj a vb-címért. Véleményem szerint mi jó helyzetben vagyunk, és eddig teljesítettük céljainkat.”

Webber közben elmondta, hogy nem tervez változtatni hozzáállásán a hajrában, és a további versenyeken is az lesz a célja, hogy a lehető legjobb tudását nyújtsa, arra pedig nem fog időt pocsékolni, hogy számolgasson.

„Nevetséges lenne már most elkezdeni számolgatni, mert még nagyon sok minden megtörténhet” – mondta az ausztrál, aki jelenleg a bajnokság élén áll.

Hirdetés

„Ha megnyerem a következő két versenyt, akkor mindennek vége, és minden bizonnyal enyém lesz a bajnoki cím. Azonban mindig csak a következő futamra koncentrálok, a hétvégi futam is ugyanolyan lesz számomra, mint a többi. Azt fogom tenni, amit eddig is tettem.”

„A különbség az elmúlt időszakban megfelelő irányba változott, és ezt kell folytatnom. Az a dolgom, hogy a legjobb tudásomat nyújtsam, és ha ez sikerül, akkor az eredmények jönni fognak, azzal nem kell foglalkoznom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!