Vettel: Semmi értelme nem volt a Ferrari stratégiájának - F1VILÁG.HU

Vettel: Semmi értelme nem volt a Ferrari stratégiájának

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője számára a 70. évforduló Nagydíjának futama után sincsenek jobb érzései, mint az időmérőt követően: a német szerint a Ferrari stratégiájának „semmi értelme nem volt”.
GP 70MO ANNIVERSARIO  F1/2020 -  SABATO 08/08/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel számára nehéz hétvége volt a második silverstone-i nagydíj, miután az időmérőn nem sikerült továbbjutnia a Q3-ba, majd a versenyen sem tudott pontokat szerezni, és csak a 12. helyen fejezte be a futamot. 

Vettel a Ferrari stratégiáját kritizálja, szerinte „semmi értelme nem volt” annak, amit csináltak. 

„Beszéltünk reggel, és megbeszéltük, hogy ha tudjuk, hogy forgalomba jövünk ki, akkor nincs értelme kijönni – és pontosan ezt tettük” – mondta Vettel, és egyébként ezt csapatrádión jelezte is a futam közben a Ferrarinak is. 

„És a kemény gumikat tettük fel, amivel csak 10 kört teljesítettünk – szóval ennek sem volt semmi értelme. Miért teszünk fel kemény keveréket 10 körre és közepeset 20 körre? Szóval a verseny végére kifogytam a gumikból, és pontosan erről beszéltünk.”

„Úgy gondolom, hogy ez nem volt a legjobb munka.”

Vettel az idei évben nagyon küszködik a Ferrarival, és a feszültség is egyre nagyobb közte és a csapat között. 

Van valami, ami hiányzik, és nem tudom pontosan, hogy mi az. Mindazonáltal én úgy kelek fel mindig, hogy a lehető legjobbat nyújtsam – ma jobb helyen is végezhettünk volna.”

„Ami engem illet, nem tudom, hogy a megforgásnál mi történt, de a stratégiával visszajöhettünk volna” – mondta a német a rajtot követő megpördüléséről. 

Míg Vettel csak küszködik az autóval, addig csapattársa, Charles Leclerc már kétszer állt dobogón az idei évben, és a 8. helyről rajtolva most is a 4. pozícióban zárt. Vettel már korábban úgy nyilatkozott, nem szeretne hinni az összeesküvés-elméletekben, szerinte inkább arról van szó, hogy nem tudnak problémamentes futamokat teljesíteni. 

Hirdetés

„Úgy gondolom, a legnagyobb különbség, hogy nem tudunk tiszta versenyeket futni a rajtpozíciónkból, neki pedig jó néhány tiszta futama volt” – mondta a német. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!