Friss hírek

Vettelnek most sem jött össze a pontszerzés

A Portugál Nagydíjon sem tudta megszerezni idei első pontjait az idén már az Aston Martin színeiben versenyző Sebastian Vettel.

Pedig a négyszeres világbajnok bizakodva várta a vasárnapi versenyt, az időmérő edzésen ugyanis idén először jutott be a legjobb 10 közé.

Vettel azonban a versenyen folyamatosan csúszott hátrébb, és végül csak a 13. helyen ért célba.

Hirdetés
 

„Elég mozgalmas és nehéz verseny volt a közepes gumikkal futott hosszú etappal. Nem hiszem, hogy taktikázhattunk volna másképp, de összességében nem volt elég jó a tempónk, vagy nem voltunk elég következetesek ahhoz, hogy a pontokért harcoljunk” – mondta a négyszeres világbajnok, aki a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjat ennek ellenére magabiztosan várja.

„Ami pozitívum, hogy jövő héten lesz néhány új elem az autómon, ezekkel kapcsolatban pedig azt érezzük, hogy előrelépést jelentenek a megfelelő irányba.”

„A legfőbb prioritás viszont az, hogy tiszta szombatunk legyen, ez ugyanis a kulcsa annak, hogy jobban sikerüljön a vasárnap.”

Az Aston Martin másik versenyzője, Lance Stroll a 17. helyről rajtolva 14. lett vasárnap.

„Nem ez volt a legjobb napunk, de szerintem versenykörülmények között kicsit gyorsabbak voltunk, mint szombaton” – mondta a kanadai.

„Mivel kihívást jelentett a szombat, hátrányból kezdtünk vasárnap. Az autó viszont kiegyensúlyozottabbnak tűnt a futamon, és nyertünk néhány helyet az első etapban. Csak hiányzott egy kicsivel több ahhoz, hogy pontokat szerezzünk.”

„Ha jobban sikerült volna az időmérő, elérhető lett volna a pontszerzés. Tanulni fogunk ebből a hétvégéből, fejlődni fogunk a következő verseny előtt. Erőssebben érkezünk majd meg Barcelonába.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettelnek most sem jött össze a pontszerzés
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!