Friss hírek

Villeneuve: Bajnokságon kívüli versenyeket kellene rendezni

A korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve szerint nem kellene elsietnie az új versenynaptár összeállítását a Forma-1 vezetőségének. A kanadai szerint ennél még az is jobb lenne, ha egy az egyben törölnék a bajnokságot, és egyedülálló futamokat tartanának.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as szezon első nyolc versenyét törölni vagy halasztani kellett, a Forma-1 vezetősége pedig azt reméli, nyáron elkezdődhet a bajnokság, és 15-18 futamot meg tudnak rendezni.

Az 1997-es év legjobbja, Jacques Villeneuve azonban óvatosságra int – szerinte türelmesnek kell lenni.

„Az első versenyeknek szeptemberben kellene lenniük. Hiba volna pusztán a szerződések miatt annyi versenyt bezsúfolni, amennyit csak lehet. Nem megoldható az, hogy egymás után fussuk a versenyeket egészen karácsonyig, vagy akár januárig csak azért, mert mindenáron bajnokságot akarunk szervezni.”

„Talán még az is bölcsebb lenne, ha egyáltalán nem lenne bajnokság. Lehetne minden verseny egyedi, mint mondjuk az Indy 500, vagy Le Mans, vagy mint egy Grand Slam-torna.”

„Így a csapatok is arra használhatnák a 2020-as év végét, hogy felkészüljenek 2021-re.”

Villeneuve szerint a koronavírus-járvány miatti krízis komoly veszélyt jelent az F1 számára.

„Sok csapat van nagy veszélyben most, szóval ez most talán egy időszak lehet a rendrakásra, így a csapatok új módszereket találhatnának a túlélésre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!