Volt főnöke szerint Leclerc Räikkönen és Schumacher összegyúrva - F1VILÁG.HU

Volt főnöke szerint Leclerc Räikkönen és Schumacher összegyúrva

Charles Leclerc egykori főnöke, Beat Zehnder szerint a monacói versenyző karakterében olyan világbajnokok elegye, mint Michael Schumacher és Kimi Räikkönen.

A 22 esztendős tehetség 2018-ban a Sauber színeiben debütált a Forma-1-ben, tavaly pedig már Sebastian Vettel csapattársaként a Ferrarinál bizonyíthatott.

Leclerc nem is vallott szégyent, első ferraris évében 7 rajtelsőséget és 2 futamgyőzelmet szerzett, és a pontversenyben is négyszeres világbajnok csapattársa előtt végzett.

A Sauber – most már Alfa Romeo Racing – csapatmenedzsere, Beat Zehnder a 2018-as idényben együtt dolgozott Leclerc-rel, és rögtön látta, hogy egy különleges tehetséggel van dolga.

„Nagyon jó szezon volt, érdekes volt együtt dolgozni egy fiatal sráccal” – mondta a szakember az Autosport című lapnak adott interjúban.

„Persze korábban is volt már erre példa, de hosszú idő után most először fordult elő, hogy jött hozzánk egy újonc, egy nagyon különleges versenyző nagyon különleges attitűddel.”

„Soha nem láttam még olyan versenyzőt, mint Charles, és nagyon hálás feladat volt elvégezni a rengeteg kemény munkát, átvészelni a nehéz időket együtt dolgozva egy fiatal sráccal.”

„Mindig azt mondtam, hogy a sebességét tekintve ő Kimi Räikkönen, a munkához való hozzáállásában pedig talán Michael [Schumacher].”

„Adjanak neki egy jó autót, és biztosan világbajnok lesz!”

Zehnder 1987 óta részt vesz a Sauber motorsport-programjában, pályafutása kezdetén Schumacherrel is dolgozott együtt, még a német F1-es debütálása előtt.

2000-ben aztán Kimi Räikkönent is megismerhette, a finnel pedig tavaly óta ismét együtt dolgozhat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!