Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Williams: A Netflix F1-es sorozata megmutatja a teljes igazságot a 2019-es évről

Claire Williams szerint a Netflix „Verseny a túlélésért” című dokumentumsorozata bemutatja majd az igazságot a Williams tavalyi F1-es szezonjával kapcsolatban.

Borzasztó évkezdetet tudhatott magáénak a Williams csapata 2019-ben: az istálló későn készült el az FW42-es versenygéppel, így két és fél napot kénytelenek voltak kihagyni a téli tesztekből. 

Ez csak a kezdete volt annak a nehéz szezonnak, amin a Williams túlesett: utolsóként végeztek a konstruktőri bajnokságban, és Robert Kubicával mindössze egyetlen pontot tudtak szerezni – a középmezőny csatáiba pedig egyáltalán nem tudtak beleszólni, jócskán lemaradtak a többiektől. 

A mai napon indul a Netflix „Verseny a túlélésért” című sorozat következő évadja, amely a tavalyi F1-es szezont mutatja be, az egyik epizódban pedig fókuszt kap a Williams év eleji küszködése is. 

„Nem akarom elrontani a meglepetést, de az egyik epizód a 2019-es tesztekről szól, és ezáltal csapatként elmondhatjuk a mi verziónkat is az eseményekről – erre nem lett volna lehetőségünk, hogy megmutassuk az embereknek” – mondta Claire Williams a Motorsport.com-nak. 

„Megmutathatjuk a vért, verejtéket és könnyeket, a fájdalmat, ami valójában a szituáció mögött állt.”

„Néha az emberek látják a helyzetet, de nem teljesen értik, és ítélkeznek. Remélem, hogy a mi epizódunk megmutatja a kulisszák mögötti igazságot, és azt, hogy ez mennyire fájdalmas volt mindannyiunk számára.”

„Ez a mi szempontunkból is egy remek lehetőség, egy remek platform, hogy megmutathassuk a valódi sztorikat két autó mögött, amely kigurul vasárnap délutánonként a pályára.”

A Netflix kamerái rendszeresen ott vannak a versenyhétvégéken, és valóban a kulisszák mögötti eseményekre is beférkőznek, hogy a lehető legizgalmasabb pillanatokról se maradjanak le. 

„Figyelmen kívül tudjuk hagyni a kamerákat. Ők nagyon jók, a Netflix csapat fantasztikus. Már két éve dolgozunk velük, és mindig nagyon megfontoltak és tudatosak azzal kapcsolatban, hogy hol vannak és nekik hol a helyük.”

„Mi mindig egy olyan csapat voltunk, amely eléggé nyitott azzal kapcsolatban, hogy megmutassuk az embereknek, miben veszünk részt, illetve azt, hogy mit jelent Forma-1-es csapatnak lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!