Williams: Szemmel kell tartanunk a McLarent - F1VILÁG.HU

Williams: Szemmel kell tartanunk a McLarent

HIRDETÉS
DJ5R6464

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint oda kell figyelniük a McLarenre, a brit istálló ugyanis előreléphet 2018-ban annak köszönhetően, hogy nem a Honda, hanem a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben.

A Williams tavaly ismét az 5. helyen zárt a konstruktőri pontversenyben, 26 ponttal megelőzve a Renault.

Eközben a McLaren nehéz évet produkált, Hondával való partnersége ugyanis továbbra sem volt gyümölcsöző – a felek pedig végül megállapodtak abban, hogy útjaik 2017 végén különválnak.

A patinás brit istálló idén már a Renault V6-osaival vesz részt az F1-es küzdelmekben, Paddy Lowe, a Williams technikai főnöke pedig kíváncsian várja, mekkorát tud előrelépni a McLaren.

„Érdekes lesz. A Honda meglehetősen erősnek tűnt az elmúlt év vége felé, szóval érdekes lesz látni, hogy milyen előrelépést tesz, vagy nem tesz a McLaren a télen” – fogalmazott a szakember.

„Egy olyan versenycsapatról beszélünk, melyet tisztelnünk kell, szóval kétségkívül rajtuk tartjuk a szemünket.”

Lowe azt mondja, elégedett a Williams által elért fejlődéssel, habár nem tudtak harcba szállni a Force Indiával a 4. helyért.

„Néhány eredmény győzelemmel ért fel számunkra, különösen Felipe [Massa] 7. helye Brazíliában” – mondta.

„Nagyszerű volt, főleg, mert az autónk nem volt elég gyors ehhez az eredményhez. Szóval kiváló csapatmunka volt. Hihetetlen csapatmunkára van szükség ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki abból, amink van, legyen az egy győztes autó, vagy egy középmezőnybeli versenygép.”

Hirdetés

„Voltak vereségeink, hibáink, de összességében a csapat nagyszerű munkát végzett. Szerettünk volna a 4. helyen végezni. Le a kalappal a Force India előtt, fantasztikusan dolgoztak, és megérdemlik az eredményt.”

„De az 5. hely megőrzése sem volt garantált, ha megnézzük, milyen ellenfelekkel kellett harcba szállnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!