Wolff: A Ferrari nem hagyta volna, hogy én legyek az F1 vezére - F1VILÁG.HU

Wolff: A Ferrari nem hagyta volna, hogy én legyek az F1 vezére

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a Ferrari nem engedte volna, hogy őt nevezzék ki a Forma-1 élére, de az erről szóló beszélgetések egyébként sem tartottak sokáig.
Silverstone Test, Day 1 - Steve Etherington Toto Wolff Mercedes

A Forma-1 pénteken bejelentette, Stefano Domenicali, a Ferrari korábbi csapatfőnöke lesz a sport elnök-vezérigazgatója a 2021-es szezontól, így átveszi Chase Carey pozícióját. 

Korábban az is felmerült, esetleg Toto Wolff veheti át Carey szerepét a Forma-1-ben, azonban Wolff elmondta, valójában sosem volt szó igazán arról, hogy ő kerülhet az F1 élére, de az igaz, hogy a Liberty Media ügyvezetője, Greg Maffei korábban beszélgetett vele a lehetőségről. 

„Szerintem mindenki tudja, hogy voltak korai beszélgetéseink Greggel, de ezek soha nem vezettek sehová. Jól kijövünk vele. Nagyon tisztelem Greg Maffeit azért, amit elért. De imádom, ahol most vagyok, annyira szeretem a stopperórát, a versenyt és a versenyzést a Mercedes résztulajdonosaként, hogy minden egyes nap meg kell csípjem magam” – mondta a szakember.

„Végső soron egyébként sem vezettek volna sehová ezek a beszélgetések, mert a Ferrari nem fogadta volna el” – folytatta Wolff, és valószínűleg igaza is van, hiszen a Ferrari elnöke, Louis Camilleri is felvetette korábban, hogy amennyiben egy csapattag venné át a bajnokság vezető pozícióját, az biztosan konfliktusokat eredményezne. 

Ez végül ahhoz vezetett, hogy megegyezés született: nem állíthattak olyan jelöltet, aki egy F1-es istállónál dolgozott az elmúlt két évben. Wolff ezt elfogadta, és elmondta, meg is érti a Ferrarit. 

„Ez rendben van, megvan a joguk hozzá” – mondta. „Teljesen tiszteletben tartom. Valószínűleg nekem is ugyanezek lettek volna a gondolataim, mert a legjobb embernek kell vezetnie a sportot. És úgy gondolom, megvan a legjobb ember. Stefano egy jó választás volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!