Költségplafon-ügy

Wolff: Az F1 keményebbé válik az Audi és a Porsche érkezésével

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint keményebbé válik a sportág azzal, hogy a Volkswagen Csoport két márkája, az Audi és a Porsche néhány év múlva megérkezik.

Az Audi pénteken jelentette be, az új motorszabályok 2026-os érkezésekor csatlakozik a száguldó cirkuszhoz motorgyártóként – azt viszont egyelőre még nem erősítették meg, melyik csapat partnereként. Úgy tudni, az ingolstadtiak a Sauberrel lépnek majd szövetségre, ezt még az év végéig bejelentik a felek.

Hamarosan pedig a Porsche is bejelentést tehet, mely a Red Bull Racinggel köt partnerséget – így 2026-tól két új gyártóval erősödik a száguldó cirkusz. Ez persze az ellenfeleknek is feladja majd a leckét, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor örül a két német brand érkezésének.

„Nagyszerű hír ez” – mondta a szakember az Audi érkezése kapcsán. „Azt gondolom, ha megnézzük, ki csatlakozott az F1-hez az autóipari vállalatok közül, illetve a legjobb brandek az autóiparon kívülről, akkor ez megmutatja a sportág erősségét. És ez nagyszerű a sportnak – nagyszerű, hogy a világ legjobb autógyártó vállalatai érkeznek meg.”

„Az F1 a világ minden autóipari vállalata számára a legkeményebb sportág. Eddig is az volt, de ezen srácok érkezésével csak még keményebb lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Az F1 keményebbé válik az Audi és a Porsche érkezésével
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban
Schumacher a vízpermetet okolja az ütközésért

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!