Wolff: De Vries helyet érdemel a Forma-1-ben! - F1VILÁG.HU

Wolff: De Vries helyet érdemel a Forma-1-ben!

HIRDETÉS
Niki Lauda is elismerően bólogatna Nyck de Vries múlt vasárnapi teljesítménye láttán – ezt mondja a Mercedes csapatát irányító Toto Wolff, aki szerint senki nem tudott volna jobb munkát végezni Monzában a Williamsnél, mint a holland pilóta.
Nyck de Vries (NLD) Williams Racing FW44 Reserve Driver on the grid.
Italian Grand Prix, Sunday 11th September 2022. Monza Italy.

A 27 esztendős versenyző pénteken még az Aston Martin autójával körözött a nyitóedzésen, szombaton pedig nem várt lehetőséget kapott: a vakbélgyulladással küszködő Alex Albon helyett kellett vezetnie az időmérőn, majd a másnapi futamon. De Vries nem is vallott szégyent, parádés teljesítményt nyújtva a 8. helyről rajtolva a két pontot érő 9. pozícióban ért célba.

A holland versenyző a Mercedes tartalékosa az idei szezonban – nemrég pedig a német gyártó színeiben nyerte meg a világbajnoki címet a Forma-E-ben. Toto Wolff pedig természetesen nagyon örült de Vries újabb sikerének, szerinte a tehetséges versenyző szépen helytállna a Forma-1-ben.

„Ő egyszerűen egy remek fiatalember. Nemcsak gyors, amit megmutatott már a juniorkategóriákban is, de emellett intelligens, és kiváló csapatjátékos is” – mondta elismerően az osztrák szakember. „Ezért is érdemelte meg ezt most. Kétlem, hogy bárki más jobb munkát tudott volna végezni nála.”

„Az embert beültetik egy Aston Martinba, magas rake-beállításokkal kell köröznie. Aztán az utolsó pillanatban be kell pattannia egy másmilyen autóba, és elég nagy különbséggel megveri a csapattársát. A 8. helyről rajtolva pedig a 9. helyen ér célba. Niki [Lauda] sapkát emelt volna előtte versenyzőként!”

Az Autosport című lap kérdésére Wolff arról is beszélt, de Vries nem a Mercedes juniorpilótája, ahogy George Russell és Esteban Ocon, a jövőjéről tehát nem ők döntenek. A szakember ugyanakkor azt mondja, a holland pilótának helye lenne a száguldó cirkuszban.

„Nyck hivatalos Mercedes-versenyző volt, amíg néhány hete be nem fejeztük a Forma-E-ben. Bajnoki címet nyert nekünk, az első világbajnoki címünket. Szóval igazi Mercedes-versenyző. De nincs semmiféle menedzsmentszerződésünk vele, nem vagyok hatással a pályafutására, és nem is csípünk le a jövőbeli fizetéséből! Egyszerűen csak remekül ismerjük őt.”

„És igazán nagyra tartjuk. Úgy gondolom, Nyck megérdemel egy helyet a Forma-1-ben.”

De Vries teljesítményéről elismerően beszélt a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton is.

„Hihetetlenül boldog vagyok Nyck miatt, nagyon büszke vagyok rá” – mondta a hétszeres világbajnok, aki a vasárnapi verseny után az első között gratulált a hollandnak. „Remek srác, jó ember. És kiváló tagja a csapatunknak, segít minket a munkájával. Azt gondolom, óriási eredmény számára az, hogy az autóba beülve első versenyén a top 10-ben végzett.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!