Wolff: Hamilton nem érzi jól magát, valószínűleg nem követi az F1-es hétvégét - F1VILÁG.HU

Wolff: Hamilton nem érzi jól magát, valószínűleg nem követi az F1-es hétvégét

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke elárulta, Lewis Hamilton nem érzi jól magát, így valószínűleg nem fogja követni a hétvégi Szahíri Nagydíj eseményeit.
2020 Turkish Grand Prix, Sunday - LAT Images Toto Wolff Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton koronavírus-tesztje hétfőn lett pozitív, miután a brit pilóta enyhe tüneteket érzett – azóta Bahreinben tölti karanténidejét, de Wolff elárulta, hogy jelen pillanatban nem érzi túl jól magát a világbajnok. 

„Most a prioritás számára, hogy meggyógyuljon” – mondta Wolff. „Nem vagyok biztos benne, hogy részletesen követi majd, hogy mi történik a pályán. Ha ágyban vagy és nem érzed jól magad, akkor a versenyzés másodlagos prioritás lesz.

A hírek szerint Hamilton a Bahreini Nagydíj előtt Dubaiba utazott, hogy családjával találkozzon – akik közül mindenki teszteredménye negatív lett. 

A kérdésre, hogy Hamilton kért-e engedélyt arra, hogy elutazzon, Wolff így válaszolt: 

„Lewisnak nincs szüksége engedélyre” – mondta Wolff. „Azt vezet, amit akar, kiugorhat egy repülőből, ha akar, mert tudja, hogy mi a legjobb számára. Felnőtt ember, és ez soha nem volt probléma. A koronavírusról senki nem tudja, hogy hol kapja el. Ha megkérdezitek Mario Isolát, hogy ő hol kapta el, ő sem fogja tudni sajnos.”

„Nagyon vigyázott, aztán elment Dubajba, ahol mindenhol maszkot viselt, aztán koronavírussal jött vissza. Előfordul.”

Hamilton 10 napig karanténban lesz Bahreinben, így egyelőre az sem biztos, hogy Abu Dhabiban versenyezhet. 

Az egy pozitív fordulat lenne számára[, ha visszajöhetne]. Meg kell majd nézni, hogy mi a helyzet, mert nagyon sok sportoló van, akiknek a tesztje pozitív lett miután hosszú ideig nem voltak tüneteik. Ezt az FIA egyébként is megvizsgálja.”

Hamiltonnak egyelőre nincs szerződése a következő évre, így a betegsége ezt a folyamatot is lelassíthatja – Wolff elárulta, megvárják, amíg a brit teljesen felépül. 

Hirdetés

„Eltoltuk az időzítést addig, míg felépül. Tudjuk, hogy le kell zárnunk, mindkét fél tisztában van vele. Most a prioritás, hogy újra talpra álljon, negatív legyen a teszteredménye, aztán találkozunk vagy Zoomon keresztül beszélünk, hogy lepapírozhassunk mindent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!