Friss hírek

Wolff: Nem kell sürgetni Verstappent, majd rájön

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője számos kritikát kapott azok után, hogy a Brazil Nagydíjat követően lökdösni kezdte Esteban Ocont, sokan viszont a védelmére keltek.

Hirdetés
 

A Brazil Nagydíjon történt ütközésük miatt Verstappen a futam utáni mérlegeléskor megkereste Ocont, és lökdösni kezdte őt – a szituációt követően a holland pilóta nem finomkodott a szavakkal sem.

Végül a versenybírák az eset miatt Verstappent kétnapos közösségi szolgálatra küldik majd, ahol az FIA iránymutatásai szerint kell eljárnia.

Az ütközést egyébként sokak – például Lewis Hamilton – szerint a Red Bull pilótája megelőzhette volna, azonban nem ez az első eset a Forma-1-ben, hogy buta ütközés történik, és az sem, hogy dulakodásig fajul egy konfliktus a pályán kívül.

Damon Hill szerint a korábbi nagy versenyzők is képesek voltak hasonlóra, amikor meggondolatlanul cselekedtek.

„Volt egy másik srác az F1-ben, aki újra és újra másoknak ütközött, akkor is, ha erre egyáltalán nem volt szükség. Sennára gondolok” – mondta.

„Max továbbra is rizikót fog vállalni, és úgy fog vezetni, ahogy most teszi” – folytatta Hill. „De tanulni fog, aztán majd úgy versenyez, ahogy Lewis [Hamilton] is megtanulta. Tudni fogja, hogy a győzelem annyira fontos és értékes, hogy ezt semmilyen buta dologért nem szabad kockáztatni.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint nem elvárható, hogy Verstappen azonnal átértékelje a helyzetet, és belássa, hogy rosszul cselekedett – erre időt kell hagyni neki, és elképzelhető, hogy éveket.

„Néhány éven belül újranézzük majd a képeket, aztán meglesz a véleménye, hogy helyesen cselekedett-e, vagy nem. De ezeket a dolgokat nem szabad sürgetni. Ez egy tanulási folyamat.”

„Láthatjuk, hogy a jövő bajnoka. Hihetetlen nagy tehetség, hihetetlen tempóval. Ha a durva szélei lecsiszolódnak majd, egy napon világbajnok lesz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Nem kell sürgetni Verstappent, majd rájön
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!